Автор оглядів провоєнних телеграм-каналів став у Росії «іноагентом»

Автор оглядів провоєнних телеграм-каналів став у Росії «іноагентом»

15.04.24 08:43 0 37
У Росії 12 квітня оголосили новий список так званих «іноагентів», цей реєстр веде Міністерство юстиції РФ.

Серед нових «іноагентів» опинився журналіст Іван Філіппов, який веде телеграм-канал «На Zzzzzападном фронте без перемен». У ньому містяться критичні огляди публікацій російських провоєнних телеграм-каналів.

«Приємно, що в добрій компанії. Очікувано. На текстах у цьому каналі це ніяк не позначиться», – так відреагував на повідомлення сам Філіппов.

Також «іноагентом» став журналіст російської служби Бі-Бі-Сі Ілля Барабанов. У заяві відомства йдеться, що журналіст виступав проти «спеціальної військової операції», а також поширював «недостовірну інформацію» про рішення, що ухвалюються російськими органами влади, і політику, яку вони реалізують.

Також у РФ додали до реєстру журналістів Асю Казанцеву та Івана Асташина, регіонального депутата від партії «Яблуко» у Псковській області Миколу Кузьміна і ТОВ «Іноагент АВК» журналіста Андрія Караулова (самого його включили до реєстру влітку 2023 року). ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У РФ заборонили рекламу в «іноагентів». Популярний Youtube-канал одразу заявив про припинення роботи

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кримінальне покарання за ...

КОМЕНТАРІ