Росія викликала посла Австрії після того,як Відень вислав двох російських дипломатів

Росія викликала посла Австрії після того,як Відень вислав двох російських дипломатів

15.04.24 09:14 0 47
Міністерство закордонних справ Росії викликало посла Австрії в Москві Вернера Альмхофера, йому заявили «рішучий протест» у зв'язку з висилкою з Відня двох російських дипломатів – про це сказано на сайті російського міністерства.

У відповідь на це рішення МЗС оголосило персоною нон-ґрата неназваного австрійського дипломата. Співробітник посольства Австрії має залишити Росію до кінця дня 18 квітня.

Читайте також: Глава МЗС Швейцарії: навіть якщо Росії не буде на саміті миру у червні, рано чи пізно вона має там бути

У заяві російського МЗС йдеться, що висилка російських дипломатів «ще більш обтяжує двосторонні відносини, що перебувають у кризі».

МЗС Австрії не реагувало на цю заяву публічно.

Австрія оголосила двох російських дипломатів персонами нон-ґрата 13 березня. У МЗС країни заявили, що це зроблено у зв'язку з діяльністю несумісною з їх дипломатичним статусом. Зазвичай так дипломатичною мовою називають шпигунство під дипломатичним прикриттям. Обидва громадяни Росії мали покинути країну до 19 березня.

Росія включила Австрію до списку недружніх держав за запроваджені проти Москви санкції за вторгнення в Україну. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Голова МЗС Вірменії не поїде на засідання СНД на тлі погіршення відносин із Росією

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ