Боррель: лише словами Путіна не зупинити,потрібно прискорити військову підтримку України

Боррель: лише словами Путіна не зупинити,потрібно прискорити військову підтримку України

15.04.24 11:14 0 54
Після російських ракетних атак по Україні верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що лише словами президента РФ Володимира Путіна не зупинити, потрібно прискорити і розширити військову підтримку України.

«Росія знову завдала удару по Україні, здійснивши варварські напади на її населення та критично важливу інфраструктуру. Лише словами Путіна не зупинити. Ми повинні надати більше військової підтримки. я написав міністрам закордонних справ і оборони ЄС напередодні засідання Ради ЄС у закордонних справах 22 квітня », – написав він у соцмережі Х.

За його словами, Євросоюз має прискорити і розширити військову підтримку України.

«Ми повинні надати Україні системи протиповітряної оборони для перехоплення російських ракет, захисту міст та критичної інфраструктури. Україні потрібні зенітно-ракетні батареї. Ми робимо багато. 31 мільярд євро на військову допомогу Україні, і ми підтримуємо нашу оборонну промисловість, щоб збільшити виробництво ракет і боєприпасів в Європі. Ми зробимо більше», – обіцяє Боррель.

Також голова дипломатії ЄС вважає, що Європа має розширити можливості української оборонної промисловості, а Фонд допомоги Україні відіграватиме важливу роль у закупівлі, виробництві і доставці боєприпасів.

«Я запропонував українському уряду виступити співорганізатором Українського форуму оборонної промисловості в травні. Я очікую сміливих рішень на спільному засіданні міністрів закордонних справ та оборони ЄС 22/4 за участю Дмитра Кулеби та Рустема Умерова. ЄС буде підтримувати Україну усіма можливими засобами», – додав він.

Читайте також: Без допомоги Заходу в України «досить швидко» закінчаться артснаряди та ракети ППО – Каволі

Росія упродовж останніх тижнів активізувала удари по українській енергетичній інфраструктурі. Зранку 11 квітня війська РФ завдали по Україні комбінованого удару дронами і ракетами.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об'єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що потреба України в ППО є критичною. «Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – зауважив він. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: « це Харків і Київ, а завтра Варшава чи Гельсінкі»: реакції західних посадовців та експертів на масовані обстріли України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернополянин Чебанов ...
Наступна новина: Росія хоче набрати близько ...

КОМЕНТАРІ