Кримінальне покарання за обхід санкцій проти Росії: Рада ЄС ухвалила закон

Кримінальне покарання за обхід санкцій проти Росії: Рада ЄС ухвалила закон

15.04.24 08:49 0 46
Рада ЄС 12 квітня ухвалила закон про мінімальні правила покарання за порушення або обхід санкцій, в тому числі спрямованих проти Росії, у країнах Європейського союзу, повідомила пресслужба Ради.

«Певні дії тепер вважатимуться кримінальними злочинами в усіх країнах-членах, наприклад, допомога в обході заборони на в'їзд, торгівля санкційними товарами або здійснення забороненої фінансової діяльності», – йдеться у повідомленні.

Рішення передбачає, що умисне порушення санкцій має тягнути за собою максимальне покарання у вигляді тюремного ув'язнення. На порушників обмежувальних заходів ЄС можуть додатково накладатися штрафи. Крім того, можуть бути притягнуті до відповідальності юридичні особи.

«Якщо правопорушення було скоєно особою, яка займає керівну посаду в організації. У таких випадках санкції можуть включати дискваліфікацію господарської діяльності та відкликання дозволів і ліцензій на здійснення господарської діяльності», – вказано на сайті Ради ЄС. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Євросоюз готує наступний пакет санкцій проти Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ