ZMINA: РФ звинувачує кримчанина в держзраді. Його вже засудили за відмову воювати проти України

ZMINA: РФ звинувачує кримчанина в держзраді. Його вже засудили за відмову воювати проти України

15.04.24 11:28 0 64
Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону розглядає кримінальну справу проти мешканця Криму Дениса Нарольського. Його звинувачують у державній зраді, повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії з посиланням на правозахисну орагнізацію ZMINA.

Чоловік уже перебуває у російській в'язниці – минулого року його засудили до 9 років ув'язнення за відмову воювати проти України.

Інформація про нові судові слухання з'явилася на сайті російського суду.

За інформацією правозахисного центру «Меморіал», другу кримінальну справу стосовно Дениса Нарольського відкрили через листування у його телефоні. За російськими законами, за державну зраду чоловік може отримати покарання аж до довічного ув'язнення.

Читайте також: Суд у РФ відмовився звільнити з-під варти громадського журналіста Сулейманова попри стан здоров'я

ZMINA зазначає, що Нарольський є кримчанином, а Росія застосовує тактику засудження жителів окупованих територій як своїх громадян. Це, за оцінкою правозахисників, дозволяє застосовувати більш суворі покарання та приховати реальні масштаби репресій проти українців у окупованих регіонах.

У березні 2023 року підконтрольний РФ Кримський гарнізонний військовий суд засудив військового Нарольського до дев'яти років колонії суворого режиму за частиною 3 статті 338 Кримінального кодексу РФ («Дезертирство, вчинене під час мобілізації чи воєнного стану, воєнний час чи умовах збройного конфлікту чи ведення бойових дій»).

Тоді стверджувалося, що у вересні минулого року підсудний проходив військову службу за контрактом у Севастополі. Потім він самовільно залишив військову частину та переїхав до одного із населених пунктів Криму. У січні 2023 року військового затримали.

Під час засідання підсудний визнав себе винним. Свої дії він мотивував тим, що не хотів брати участь у війні проти України.

У червні 2023 року Південний окружний військовий суд залишив вирок Нарольському чинним. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Amnesty International закликала Росію припинити утиски в окупованому Криму

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ