Підрив гранат у сільраді на Закарпатті: СБУ передала справу до суду,депутату загрожує довічне

Підрив гранат у сільраді на Закарпатті: СБУ передала справу до суду,депутату загрожує довічне

15.04.24 08:52 0 60
Служба безпеки України завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт щодо депутата сільської ради на Закарпатті, якого підозрюють у вчиненні теракту у будівлі держустанови. Посадовцю загрожує довічне ув'язнення, повідомляє пресслужба СБУ 11 квітня.

«15 грудня 2023 року він підірвав у сесійній залі Керецьківської сільради три бойові осколкові гранати РГД-5 та Ф-1. Унаслідок вибухів 26 громадян включно з депутатом-терористом зазнали тілесних ушкоджень різних ступенів тяжкості. Двоє поранених – згодом померли», – йдеться у повідомленні.

Прокуратура вважає, що чоловік вчинив це з метою впливу на прийняття рішень сільської ради. У той день депутати обирали секретаря та розглядали фінансові питання.

«Встановлено, що до цього він готувався заздалегідь – пошуком гранат займався протягом кількох місяців та придбав їх у невстановленої особи… гранати протягом певного часу чоловік зберігав за місцем свого проживання у селі Кушниця», – йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

Проти депутата висунули звинувачення за двома статтями Кримінального кодексу України: терористичний акт, що призвів до загибелі людей і носіння, зберігання, придбання вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Чоловік перебуває під вартою.

У грудні 2023 року на Закарпатті депутат сільської ради під час засідання сесії Керецьківської сільської ради (Хустський район) підірвав гранати. Внаслідок вибуху травми різного ступеня отримали 26 людей, з них семеро були у важкому стані, серед них – сам депутат-підривник. Наразі двоє важкопоранених померли. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вибух у сільраді на Закарпатті: суд відправив депутата під варту без можливості внесення застави

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Полоненого жителя ...

КОМЕНТАРІ