Відбулися загальні збори Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України

Відбулися загальні збори Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України

15.04.24 08:32 0 41
11 квітня у приміщенні міської ради відбулися загальні збори Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України, участь в яких взяли голови територіальних громад-членів Асоціації в Тернопільській області.

З вітальним словом до присутніх звернулися голова Тернопільського РВ АМУ, міський голова Тернополя Сергій Надал та виконавчий директор Асоціації міст України – Олександр Слобожан.

«У Тернополі відбулося засідання регіональної Асоціації міст України, яке відвідали майже 30 учасників. Це міські та сільські голови з різних населених пунктів та громад області. Також до нас приїхали наші почесні гості – виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та радниця Голови АМУ Оксана Продан, – розповів Сергій Надал. – Основні теми, які обговорили під час засідання – життя міст в умовах воєнного стану, підтримка Збройних сил України та проведення робіт з відновлення громад».

Важливим кроком було представлення Концепції відновлення місцевого самоврядування України, затвердженої Правлінням Асоціації міст України. Концепція включає шляхи та способи, принципи реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, створення гідних умов для кожного мешканця громад, а також дієвої партисипативної системи доброго урядування на місцевому рівні.

«Розглядали ті питання, які стосуються кожного мешканця. Зокрема, що буде з тарифами, якщо органи місцевого самоврядування не отримають відповідні компенсації з державного бюджету, як це передбачено законами. На жаль, це буде величезна проблема в підготовці до наступного опалювального сезону, – зазначив виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. – Також йшлось і про кошти, які передбачені на укриття в центральному бюджеті, на які громади не мають доступу. Це, зокрема, особливо невеликі громади, адже, на жаль, порядки Кабміну сформовані так, що маленькі міста, села та селища не можуть отримати ці кошти».

На завершення зустрічі присутніх обговорили проблеми та потреби органів місцевого самоврядування Тернопільської області, що можуть бути вирішені за посередництвом АМУ.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дипломатичних засобів ...
Наступна новина: «Депортації не буде»: у ...

КОМЕНТАРІ