Генштаб: Сили оборони відбили 11 спроб Росії прорвати оборону біля Красногорівки та Новомихайлівки

Генштаб: Сили оборони відбили 11 спроб Росії прорвати оборону біля Красногорівки та Новомихайлівки

16.04.24 09:21 0 49
Протягом доби на фронті відбулося 42 бойових зіткнення, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України увечері 14 квітня.

На півночі оперативна обстановка суттєво не змінювалася протягом дня. На Куп'янському та Лиманському напрямках російські війська не вели наступальних дій.

«На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито шість атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Новий, Часів Яр, Нью-Йорк, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення», – йдеться в зведенні.

Українська армія також відбила шість російських атак на Авдіївському напрямку, в районах Новобахмутівки, Новокалинового, Первомайського та Нетайлового.

Читайте також: «Заміни немає»: один день на позиціях з пілотами FPV-дронів

«На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка та Новомихайлівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону наших військ», – заявляє командування.

Штаб також зафіксував чотири атаки на позиції ЗСУ біля Старомайорського на Запоріжжі, а ще одну – в районі Кринок на Херсонщині.

У Генштабі звітують про ураження авіацією 22 місць зосередження російських військ і техніки.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що вище російське військово керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Вранці 11 квітня проєкт DeepState повідомив, що Росія просунулась у Новомихайлівці – тепер більшу частину цього села окуповано. Перед тим Ярослав Чепурний, пресофіцер 79-ї ОДШБр, яка тримає оборону на околицях цього села, припускав в ефірі Радіо Донбас Реалії, що агресор у разі захоплення Новомихайлівки піде далі на захід на Костянтинівку, щоб досягти дороги з Мар'їнки на Вугледар.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представник Білого дому: ...
Наступна новина: Росія: повінь дісталася ...

КОМЕНТАРІ