Макрон сподівається на «олімпійське перемир'я» в Україні

Макрон сподівається на «олімпійське перемир'я» в Україні

16.04.24 09:32 0 63
Президент Франції Емманюель Макрон в інтерв?ю французькому каналу BFM, присвяченому 100 дням до відкриття Олімпійських ігор у Парижі, сказав, що, як і раніше, сподівається на встановлення так званого олімпійського перемир?я в дні проведення змагань, з 26 липня до 11 серпня.

За словами Макрона, під час Ігор має бути оголошене перемир?я у війні в Україні, а також в інших масштабних конфліктах, зокрема у Секторі Гази та Судані. За словами Макрона, він прагне «залучити багатьох партнерів» для досягнення цієї мети, серед них він згадав голову КНР Сі Цзіньпіна.

Макрон також пообіцяв гарантувати безпеку Ігор перед терористичною загрозою. «Якщо є місце, де ваш син буде в безпеці, то воно буде на Олімпіаді», – сказав французький лідер, відповідаючи на одне із запитань. Після теракту в концертній залі «Крокус Сіті Хол» поблизу російської столиці Макрон зазначав, що угруповання «Вілаят Хорасан» (афганська філія угруповання «Ісламська держава») готувало теракти також у Франції. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МОК опублікував умови участі спортсменів із Росії та Білорусі на Олімпіаді в Парижі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: повінь дісталася ...
Наступна новина: Оперативне командування ...

КОМЕНТАРІ