У Держдепартаменті відповіли,чому союзники не захищають Україну від ракет і дронів,як Ізраїль

У Держдепартаменті відповіли,чому союзники не захищають Україну від ракет і дронів,як Ізраїль

17.04.24 16:38 0 90
У Державному департаменті США наголосили, що Сполучені Штати віддані допомозі Україні «з першого дня». Про це сказав речник Держдепу Метью Міллер, відповідаючи під час брифінгу на запитання про те, чому США і союзники захистили Ізраїль від іранських ракет і дронів, допомігши збити їх, але не роблять такого ж для України, яка регулярно потерпає від масованих російських ударів.

Міллер відкинув порівняння захисту України й Ізраїлю. «Я вважаю, що передумова запитання, відверто кажучи, трохи абсурдна, тому що вона не відповідає нашій реальності, коли йдеться про підтримку українського народу й українських військових», – сказав він.

«Якщо глянути на наші зобов'язання щодо України, вони включають значне забезпечення протиракетною обороною, щоб дозволити українським військовим збивати безпілотники і ракети і відбивати напади на українців. Це те, для чого ця адміністрація зобов'язалася виділити мільярди і мільярди доларів на системи озброєння, і це не лише американські системи, ми працювали над тим, щоб отримати системи протиповітряної оборони з усього світу, щоб допомогти захистити український народ від атак Росії», – зауважив речник. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Чим Росія краща за Іран?» Реакції в Україні на удари Ірану по Ізраїлю

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У США оголосили вирок ...

КОМЕНТАРІ