Більше половини українців новини про війну дізнаються з телеграму,37% дивляться телемарафон – соціологи

Більше половини українців новини про війну дізнаються з телеграму,37% дивляться телемарафон – соціологи

19.04.24 09:09 0 52
Про події російсько-української війни 53% українців дізнаються із телеграм-каналів – це найпопулярніше джерело інформації згідно із даними загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 27 березня 2024 року.

Друге та третє місця ділять міжособистісні контакти (родичі, друзі, знайомі – 42%) та YouTube (40%). Телемарафон «Єдині новини» використовують для отримання такої інформації 37% опитаних, йдеться в результатах оприлюднених соціологами 18 квітня.

За даними опитування, найпопулярнішим телеграм, як джерело інформації, є для наймолодших респондентів – з нього дізнаються новини 73% українців віком до 30 років. Також наймолодші респонденти дуже рідко користуються джерелом «Єдині новини», але зі збільшенням віку його популярність зростає, в найстарішій віковій групі воно стає домінуючим (ним користуються 64% опитаних старших 60 років).

Телеграм-канали посідають першість за популярністю в усіх регіонах України. Телемарафон менш популярний на Півдні та Сході, але й на Заході та в Центрі на нього орієнтуються менше половини мешканців. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Українці переважно оптимістично бачать майбутнє України, проте частка скептиків зросла – опитування

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Премія Гонгадзе-2024: ...
Наступна новина: Шмигаль у США закликав ...

КОМЕНТАРІ