Словаки попри позицію уряду зібрали 3 мільйони євро на боєприпаси для України

Словаки попри позицію уряду зібрали 3 мільйони євро на боєприпаси для України

23.04.24 08:09 0 48
Словацькі активісти запустили акцію зі збору коштів на закупівлю боєприпасів для України. За сім днів до неї долучилися понад 50 тисяч жителів Словаччини. Наразі зібрано понад 3 мільйони євро, вказано на сайті ініціативи.

Зазначено, що збір коштів триває в межах глобальної ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України, до якої приєдналося понад 20 країн, але відмовився приєднатися уряд Словаччини.

«Уряд Словацької Республіки та прем'єр-міністр Роберт Фіцо відмовилися приєднатися до ініціативи. Було б прикро, якби так і залишилося. Ми відмовляємося прийняти відмову в допомозі постраждалому війною сусіду», – йдеться на платформі.

Спочатку активісти сподівалися зібрати мільйон євро.

Уряд Фіцо після вступу на посаду восени минулого року припинив військову допомогу Україні з державних резервів. Але залишив можливість комерційних поставок зброї Києву.

Також прем'єр неодноразово виступав на підтримку Росії. Нещодавно Фіцо заявив, що Крим і Донбас назавжди залишаться у складі Росії, а Москва переможе у війні з Україною.

Напередодні прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що 20 країн, які приєдналися до чеської ініціативи із закупівлі артилерійських снарядів для Сил оборони України,пообіцяли надати кошти для придбання 500 тисяч боєприпасів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Словаччині тисячі людей вийшли на протест через політику уряду щодо Росії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: через пожежу на ...
Наступна новина: СБУ повідомила про підозру ...

КОМЕНТАРІ