Здорове серце – здорове життя: роль і відповідальність кардіолога

Здорове серце – здорове життя: роль і відповідальність кардіолога

25.04.24 21:17 1 83

Серце символізує любов, життя, здоров'я та довголіття у всьому світі. Це найголовніший орган людини. Відомий вислів «Поки б'ється серце…» підкреслює його важливість і безцінність.

Лікар-оберіг серця – кардіолог. Він стоїть на варті загального здоров'я та несе персональну відповідальність за життя своїх пацієнтів.

Кардіолог: функції та зони відповідальності

Інтенсивність сучасного життя, екологічні зміни, постійні стреси тощо – все це перевантаження для організму, які іноді серце не витримує та дає збій. На допомогу людині приходить лікар-кардіолог, що діагностує проблему та розробляє план лікування для скорішого відновлення здорового функціонування серцево-судинної системи.

Компетенція кардіолога:

  • Діагностика. Огляд і збір анамнезу пацієнта, аналіз функцій дихання, спеціальні лабораторні дослідження та проведення інструментального обстеження: ЕКГ (електрокардіографія, добовий моніторинг по Холтеру), УЗД серця (ехокардіографія), КАГ (коронарографія). За потреби робиться експрес-тест (оцінка серцевої активності під фізичним або фармакологічним навантаженням) та МРТ органу (магнітно-резонансна томографія).
  • Лікування захворювань серцево-судинної системи. Медикаментозна терапія, хірургічні втручання та операції (катетеризація, шунтування, стентування, імплантація кардіостимулятора тощо).

До обов'язків кардіолога входить проведення заходів: профілактичних щодо підтримання здоров'я серця та судин, реабілітаційних – після перенесених захворювань і хірургічних втручань.

Кардіологія в «ЦСМ» у Білій Церкві: переваги

Білоцерківський Центр стимуляції мозку – клініка інноваційних технологій та обладнання, що забезпечує найвищий рівень надання послуг у всіх сферах і галузях медицини. Клініка «ЦСМ» – це висококваліфікований персонал з великим досвідом роботи. Тут працюють лише найкращі фахівці. Пацієнтам з будь-якими вадами серця чи чинниками ризику треба звернутися до лікарів кардіологічного відділення центру.

Кардіолог у Білій Церкві у клініці «ЦСМ» – це високий рівень професіоналізму, підкріплений можливостями найсучасніших пристроїв для точної діагностики й ефективного лікування. Це фахівець широкого профілю, він робить усе можливе для забезпечення активного способу життя пацієнтів. Його участь, допомога та підтримка на шляху до якісного здорового повноцінного життя безцінні.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Pablo777Eskobar - 25.04.24

Велике спасибі, прикольно написано креативно