У Рівненській області завдяки контролю прокуратури за виконанням судових рішень забезпечено поповнення бюджету

У Рівненській області завдяки контролю прокуратури за виконанням судових рішень забезпечено поповнення бюджету

27.04.24 13:43 0 73
Органами прокуратури нині взято на контроль виконання кожного судового рішення у кримінальних провадженнях усіх судів області. Прокурори стежать, аби ці рішення виконувалися у повному обсязі і з дотриманням вимог законодавства.

В умовах повномасштабного вторгнення це особливо актуально, адже, приміром, кожен задоволений позов прокурора, конфісковане майно або речові докази – це поповнення бюджету та підтримка Сил оборони.

Так, у 2023 році законної сили набрали більше 100 судових рішень, у яких застосована спеціальна конфіскація. У дохід держави загалом конфісковано майна на майже 21 млн грн. Левова частка, 19 млн грн – це вартість майже 3 тонн бурштину. З них 911 кг «сонячного каміння» на 12,7 млн грн вже реалізовано, ще майже 2 тонни бурштину наразі перебуває у Держсховищі дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння України. Його, згідно з процедурою, додатково оцінять, тоді продадуть, а виручені кошти підуть на поповнення бюджету.

Крім того, для потреб Сил оборони, відповідно до вироків судів у кримінальних провадженнях і за клопотаннями прокурорів, передано вантажний тягач, напівпричіп-фургон, деревину різних порід та близько 30 тис. пачок цигарок.

Водночас, з початку 2024 року виконано вже 33 вироки, в дохід держави конфісковано 375 тис. грн, майже 100 кг «сонячного каміння», а українським військовим передано автомобіль Fiat, майже 4 тис. пачок цигарок та деревину для облаштування фортифікаційних споруд.

При цьому, завдяки прокуратурі у 2023-2024 роках, через неналежне виконання рішень судів скасовано 16 постанов, якими державні виконавці закривали відповідні провадження.

наповнення бюджету і підтримка військових – пріоритети для кожного українця, тому ми і надалі вживатимемо заходів, аби усі сили і засоби працювали на перемогу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ОВА: російська атака ...

КОМЕНТАРІ