На Рівненщині обговорили питання захисту інтересів дітей та протидії підлітковій злочинності

На Рівненщині обговорили питання захисту інтересів дітей та протидії підлітковій злочинності

27.04.24 13:13 0 85
Ювенальна прокурорка Рівненської обласної прокуратури взяла участь у нараді з питань організації виховного процесу у закладах освіти в умовах воєнного стану, яка пройшла у Рівненській ОВА.

Під час зустрічі прокурорка звернула увагу на зменшення рівня підліткової злочинності в області майже на чверть, водночас, на 41 % зросла кількість дітей, які постраждали від кримінальних правопорушень, зокрема, проти життя та здоров'я, статевої свободи та недоторканості.

Нині підвищеної уваги потребують діти із соціально занедбаних чи неповних сімей, а також вимушено переміщені, унаслідок збройного конфлікту, залишені без супроводу батьків або близьких родичів.

Крім того, учасники наради погодились, що необхідно забезпечити системну, роз'яснювальну роботи з учнями навчальних закладів, їх батьками, педагогами, вихователями щодо припинення випадків булінгу, суїцидальних та інших негативних проявів у підлітковому середовищі, дотримання безпечної поведінки дітей на дорогах, а також встановленню причини і умов, що цьому сприяють.

Тому, з метою покращення ефективності діяльності щодо захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству, слід посилити взаємодію з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування з цих питань, а також вжити додаткових заходів в межах компетенції кожної служби та установи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На вулицях Тернополя ...

КОМЕНТАРІ