«Воскресіння Христа – мотивація боротьби з присутністю зла»: послання Варфоломія до Великодня

«Воскресіння Христа – мотивація боротьби з присутністю зла»: послання Варфоломія до Великодня

06.05.24 08:18 0 122
У православному досвіді «зло не має останнього слова в історії, а віра у Воскресіння служить мотивацією боротьби з присутністю зла та його наслідками у світі, діючи як потужна трансформаційна сила», йдеться у патріаршому посланні.

«Славне Воскресіння з мертвих Спаса Христа є спільним воскресінням усього роду смертного і передчуттям досконалості всіх, а також сповнення Божественної Ікономії в Небесному Царстві. Ми беремо участь у невимовній таємниці Воскресіння в Церкві, будучи освяченими в її таїнствах і переживаючи Пасху, «яка відчинила нам двері раю», – наголошується у посланні Вселенського патріарха Варфоломея.

У тексті вказується, що «головною рисою православного життя є його воскресний пульс».

«Але ця віра ніколи не забуває, що шлях до Воскресіння проходить через Хрест. Православна духовність не визнає ні утопізму Воскресіння без Розп'яття, ні песимізму Хреста без Воскресіння. Тому в православному досвіді зло не має останнього слова в історії, а віра у Воскресіння служить мотивацією боротьби з присутністю зла та його наслідками у світі, діючи як потужна перетворююча сила. У православній самосвідомості немає місця ні покорі злу, ні байдужості до розвитку людських справ», – зазначає Варфоломій. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Поліція: на Великдень правопорядок будуть забезпечувати понад 23 тисячі правоохоронців

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Вони маскуються і ...
Наступна новина: Росія готується до першої ...

КОМЕНТАРІ