Росія готується до першої мобілізації на окупованій частині Запорізької області – розвідка Британії

Росія готується до першої мобілізації на окупованій частині Запорізької області – розвідка Британії

06.05.24 08:22 0 124
Російська окупаційна влада на окупованій частині Запорізької області готує інфраструктуру для проведення першого призову на цій українській території з моменту її окупації у вересні 2022 року.

Про це свідчить, зокрема, указ від 17 квітня 2024 року, підписаний російським губернатором Запорізької області, заявила розвідка Великої Британії 5 травня.

«Цілком ймовірно, що Росія розглядає цей захід як спосіб задовольнити потребу російських збройних сил у додатковому персоналі для підтримки своїх військових дій», – йдеться у повідомленні.

Розвідники вважають, що вплив указу, ймовірно, буде обмеженим з огляду на те, що значна частина населення окупованої частини Запорізької області виїхала.

Цей указ, вважають у Міноборони Британії, також є частиною ширшої кампанії російської влади на тимчасово окупованих територіях, спрямованої на примушення населення прийняти російське управління.

«Кремль продовжує проводити невпинну політику русифікації на тимчасово окупованих територіях України», – підкреслюють у відомстві. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Замазати кров?ю всіх»: навіщо Путін приєднав окуповані території до військового округу РФ?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Воскресіння Христа – ...
Наступна новина: «Ведемо діяльність,але ...

КОМЕНТАРІ