Матеріали журналістів Радіо Свобода потрапили до короткого списку конкурсу «Честь професії»

Матеріали журналістів Радіо Свобода потрапили до короткого списку конкурсу «Честь професії»

10.05.24 08:27 0 71
Журі та відбіркова комісія конкурсу професійної журналістики «Честі професії 2024» оголосили шортліст фіналістів у 6 основних номінаціях та 5 спецномінаціях.

До переліку потрапили 8 матеріалів журналістів Радіо Свобода. Йдеться про такі номінації:

* «Найкраще інтерв'ю» – «Загиблого азовця ексгумував батько, який перейшов на бік ДНР. Розповідь матері бійців» (матеріал журналістки Радіо Свобода Ірини Сисак); «Сибірський батальйон» ЗСУ, або корінні народи РФ «проти Путіна» (матеріал журналіста Тараса Левченка). Цей матеріал також потрапив до номінації «Найкращий матеріал на тему дотримання професійних стандартів та журналістської етики під час війни».

* «Найкращий репортаж» – «Захоплені позиції РФ, штурми, важкі бої: як виживає піхота на нулі. Репортаж з Роботиного» (автор – Мар'ян Кушнір);

* «Найкраще розслідування» – «Хто віддав Росії 575 крилатих ракет, якими тепер атакують Україну?». (Автори: Сергій Андрушко, Кіра Толстякова). У цьому матеріалі журналісти «Схем» навели докази, що ракети типу Х-55, якими РФ нині обстрілює українські території – це ті самі ракети, які офіційний Київ 23 роки тому (станом на момент розслідування) віддав Москві у кількості 575 штук, разом з 11 важкими бомбардувальниками.

* «Найкраще новинне висвітлення резонансної події» – «ЗСУ пішли в контратаку під Бахмутом: перші кадри з поля бою» (Мар 'ян Кушнір у співавторстві з Сергієм Нужненком);

* «Найкраща аналітика» – «Важко, повільно, ризиковано: як відбувається розмінування деокупованого півдня України» (автори – Олександр Янковський, Олена Бадюк)

* Спецномінація «Журналістський внесок у ментальний розвиток українського суспільства» – «Втеча з окупації під наркозом. Знайомство із Залужним та Зеленським» – Дмитро Євчин, (співавтори: Микита Ісайко, Дмитро Кологривий, Григорій Пігнастий, Роман Губенко); «Ментальне здоров'я військових: історія піхотинця, який двічі був у психлікарні» (Наталія Патрікєєва).

Загалом у 2024 році журі конкурсу отримали рекордну кількість матеріалів – 1240, з яких 990 матеріалів у основних номінаціях та 250 – у спеціальних номінаціях. Церемонія нагородження п'ятнадцятого конкурсу «Честь професії» пройде цьогоріч 30 травня.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Данія виділить понад 30 ...
Наступна новина: Звернення міського голови ...

КОМЕНТАРІ