Майже дві третини українських біженців задоволені життям у Німеччині,Польщі та Чехії – КМІС

Майже дві третини українських біженців задоволені життям у Німеччині,Польщі та Чехії – КМІС

15.05.24 10:21 0 63
Майже дві третини (64%) українських біженців, які залишили Україну після 24 лютого 2022 року і наразі мешкають у Німеччині, Польщі та Чехії, задоволені своїм нинішнім життям у цих країнах, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

На запитання «Наскільки Ви в цілому задоволені чи незадоволені своїми нинішніми життям у Німеччині, Польщі, Чехії?» 28% опитаних відповіли, що «повністю задоволені», а 38% – «скоріше задоволені».

Лише чверть українських біженців незадоволена життям у цих трьох країнах – 6% «абсолютно незадоволені», 20% – «скоріше незадоволені» (ще 8% опитаних було важко визначитися з відповіддю).

Згідно з цим опитуванням, лише половина українських біженців, які наразі проживають у Німеччині, Польщі та Чехії, готові повернутися додому, якщо для цього будуть такі умови, як безпека, нормальна робота критичної інфраструктури, наявність житла та завершення повномасштабного вторгнення.

Дослідження тривало 20–26 квітня. Методом онлайн-інтерв'ю з використанням комп'ютера фахівці опитали 801 респондента (дорослі громадяни віком 18 років і старші). ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Живу в двох реальностях»: історії українських біженок, які виїхали через розв'язану Росією війну

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: Поліція просить жителів ...

КОМЕНТАРІ