Генштаб: триває зачистка північно-західних околиць Вовчанська

Генштаб: триває зачистка північно-західних околиць Вовчанська

17.05.24 09:43 0 57
Інтенсивність бойових дій на Харківському напрямку зросла, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні на 19 годину 15 травня.

«Станом на зараз наші воїни уже відбили 10 атак в районі Слобожанського, Вовчанська, Стариці та Липців. Ситуацію вдалося частково стабілізувати, триває зачистка північно-західних околиць Вовчанська. Від початку доби загарбники втратили близько 60 осіб та 19 одиниць озброєння та військової техніки. Також уражено 11 укриттів противника», – заявляє командування.

Штаб також повідомляє про 28 бойових зіткнень на Куп'янському напрямку, зокрема, біля Стельмахівки, Синьківки, Іванівки та Твердохлібового. Ще двічі російські війська намагалися покращити тактичне положення біля Новосадового та Торського на Лиманському напрямку.

Читайте також: Війська РФ обстріляли район щільної житлової забудови в Харкові – мер

Командування також пише про низку атак російських військ на Сіверському, Краматорському, Покровському, Курахівському, Времівському напрямках. Зокрема, на Времівському російська армія намагалася витіснити Збройні сили із позицій біля Урожайного, але «зазнала втрат і відійшла».

«На Оріхівському напрямку ворог продовжує тиснути біля Старомайорського, здійснив 22 спроби штурмових дій. Завдав авіаційного удару в районі Роботиного. Українські воїни утримують оборонні рубежі та позиції. На Придніпровському напрямку ворог 5 разів атакував українських захисників поблизу Кринок, успіху не мав», – додає командування.

Вдень 15 травня президент Володимир Зеленський повідомив, що підрозділам ЗСУ вдалося частково стабілізувати ситуацію у Вовчанську.

Читайте також: Генштаб: позиції ЗСУ в районі Роботиного від початку доби не змінювалася

Раніше Генштаб ЗСУ повідомляв про чотири бойових зіткнення на Харківському напрямку. Тривають спроби армії РФ витіснити підрозділи ЗСУ в районі Вовчанська: «наші воїни дають відсіч, ведуть вогонь на ураження, а в місті продовжують прочісувати північно-західну околицю», повідомили військові.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) зазначають, що темпи російських наступальних операцій на півночі Харківської області, схоже, сповільнилися за останні 24 години, і характер наступальної активності в цьому районі відповідає оцінці, що російські війська надають перевагу створенню «буферної зони» в районі міжнародного кордону, а не більш глибокому проникненню на територію Харківської області.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У додатку «е-Тернопіль» ...
Наступна новина: Ще 98 захисників отримають ...

КОМЕНТАРІ