Умовний термін замість призову – ДБР підозрює правоохоронця в організації схеми уникнення мобілізації

Умовний термін замість призову – ДБР підозрює правоохоронця в організації схеми уникнення мобілізації

17.05.24 08:40 0 85
Працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру правоохоронцю з Дубенського району Рівненської області, якому інкримінують налагодження схеми уникнення мобілізації для чоловіків призовного віку, повідомляє 15 травня пресслужба ДБР.

«Правоохоронець штучно відкривав проти ухилянта кримінальне провадження, в якому той повністю розкаювався та визнавав вину. Злочин обирали не надто тяжкий і, враховуючи, чистосердечне розкаяння, псевдозлочинці отримували по 1-2 роки умовного терміну. Таким чином, на час слідства, а також відбування покарання, призов на військову службу не відбувався», – пояснюють у бюро.

За даними ДБР, такі послуги вартували орієнтовно 100 тисяч гривень.

Слідчі вважають, що підозрюваний співпрацював із старостою однієї із сільрад.

«Схема працювала із березня 2024 року. Наразі встановлено щонайменше п'ять «успішних» угод, які вдалося провернути зловмисникам. 10 травня правоохоронця було затримано «на гарячому» після одержання частини хабаря», – розповіли у ДБР.

Зазначено, що за рішенням суду чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Підозрюваному загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Державне бюро розслідування і Служба безпеки України регулярно повідомляють про викриття схем ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого було запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Більшості чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ДПСУ розповіли про викриття схеми нелегального перетину кордону за 9 тисяч євро

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Росія: «іноагенти» не ...

КОМЕНТАРІ