Тернопіль відзначив День вишиванки мініфестом «Вишиванка – код нації»

Тернопіль відзначив День вишиванки мініфестом «Вишиванка – код нації»

19.05.24 08:11 0 79
Найрізноманітнішими вишиванками квітував Тернопіль під час міського мініфесту «Вишиванка – код нації». Такий захід у День вишиванки відбувся на відкритому майданчику біля пам’ятника Івану Франку. Під гаслом «Вишиваємо перемогу!» на мініфесті зібралося дуже багато тернополян – і глядачів, і учасників.

Відкрила дійство танцювальна композиція «Галицькі візерунки» на музику тернопільського композитора Миколи Шамлі. Після цього відбувся театралізований перформанс, що переплинув у хвилину молитви на знак пам’яті за дітей України, яких забрала війна. Далі у мистецькій програмі свята взяли участь співачки: Наталія Бойко, Елеонора Атаманчук, Ірина Гонташ, Злата Мовчко, Світлана Штокайло, дует «Шоколад», танцювальна студія «Bright Emotions».

Особливою складовою дійства стало дефіле у вишиванках, у якому під яскраву народну музику та запальні оплески усіх присутніх взяли участь усі охочі тернополяни, пройшовши червоною доріжкою і демонструючи усім свої вишиті сорочки. Розпочалося дефіле із показу колекції вишитого модельного одягу «Дивосвіт» Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг та туризму. Окрім того, особистими історіями про родинні вишиванки поділились краєзнавець Ігор Дуда, іконописець Володимир Шерстій, етнограф та колекціонерка Тетяна Головач, поетеса та громадська діячка Леся Любарська, голова правління громадської волонтерської організації «Десантно-козацький рій» Володимир Мойсейко, поетеса Олена Лайко, співачка Ірина Гонташ, представники громадської організації «Я-Маріуполь» та розмовного клубу «Слово» та інші.

Також в рамках свята для бійців 83-го окремого батальйону територіальної оборони передано чотири FPV дрони, що були придбані за кошти, зібрані завдяки благодійним мистецьким заходам, які організовували колективи та установи управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради.

Більше фото з нагородження можна переглянути у розділі «Галерея».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У центральній частині ...
Наступна новина: У Тернополі на бульв. ...

КОМЕНТАРІ