Як здійснюється реставрація терасної дошки?

Як здійснюється реставрація терасної дошки?

20.05.24 13:33 0 209

Попри те, що декінг міцний та стійкий, з часом він може забруднюватися, зношуватися в процесі користування, а при надмірних навантаженнях на поверхні з’являються механічні пошкодження. У більшості випадків це зовсім не означає, що покриття безнадійно зіпсоване. Так, настил з натурального дерева при належному догляді служить близько 15 років, з термообробленої деревини – до 25 років, з деревно-полімерного композиту – понад 25 років. Якщо був виявлений наліт, механічні пошкодження – дрібні чи середні, а також значні дефекти, але не на всій площі поверхні, реставрація терасної дошки у Києві врятує настил й допоможе ще надовго зберегти його початкові властивості.

Як відновлюють зовнішній вигляд терасної дошки при появі сірого нальоту?

Після зими можна помітити, що підлогове покриття вкрилося непривабливим сірим нальотом. У такому разі алгоритм дій включає такі етапи:

  • Використовується спінений розчин, в основі якого звичайне мило, далі спеціальною щіткою проходиться по всій площині;
  • Через пів години мийний засіб змивається досить потужним натиском води;
  • Після висихання на поверхню наноситься шар фарби.

Зверху дошка обробляється захисною олією, щоб закріпити ефект від відновлення. В ідеалі таку процедуру потрібно проводити щороку. Надалі, щоб поверхня мала показний вигляд, її слід мити звичайною водою чи мильним розчином щомісяця, а також регулярно підмітати.

Яких заходів вживають при наявності механічних пошкоджень?

Перед реставрацією настил ретельно очищають, прибравши пил, бруд та сміття, помивши водою чи мильним розчином. Далі дерев’яне вуличне підлогове покриття оглядають, щоб виявити нерівності, перепади висоти, подряпини, сколи й т.д.

AoQwjWG8LXzL3GD19oQW08fTVXzOL9IUypme67GVoRP5ZGa_nXswPrIBh1ww2UzqmTHicvph52PAHzcNegvYMCyhmeMb2y4ZrsgUqYagJga0nr-nAzGJjtcBl2e1zTTZE5Qfz6-JlF_WKnbdqdhzCck

Дрібні пошкодження, наприклад, подряпини, ліквідують за допомогою наждачного паперу. З глибшими дефектами вдається справитися шляхом використання фрези або рейсфедера. Для ремонту терасної дошки зазвичай підривають пошкоджені елементи. Демонтаж здійснюється дуже акуратно, якщо не планується заміна всього настилу, щоб уникнути псування придатних планок. У такому разі гравійна подушка та сталеві профілі для кріплення тераси зазвичай збережені.

Після цього поверхню шліфують. За допомогою стрічкової шліфувальної машинки акуратно та поступово знімається поверхневий шар. У випадку з класичною рифленою терасною дошкою таким чином шліфування виконати не вийде. Для дошки з рифленою поверхнею типу вельвет використовують спеціальну браширувальну машину з абразивними щітками. Шліфування проводиться вздовж борозенок абразивною щіткою. На завершення наноситься спеціальна олія. Усі засоби наносяться спеціальними щітками. Залишки олії обов'язково видаляються. Кожен новий шар наноситься лише після повного висихання попереднього.

Відновлення покриття з ДПК виконується дещо простіше. Поверхню деревини необхідно шліфувати для покращення адгезії дрібним абразивом. Після цього можна наносити фарби спеціально призначені для роботи з ДПК.

Щоб не довелося витрачати час та кошти на укладання нової тераси, необхідно регулярно оновлювати захисне покриття деревини. Щороку перед початком сезону варто виділити час, щоб вимити настил, висушити та нанести шар олії або гідромастила. Такий підхід допоможе зберегти красу та експлуатаційні властивості тераси на довгі роки. За бажанням цю справу можна доручити фахівцям, щоб не витрачати зусиль та бути впевненим у результаті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 7)

КОМЕНТАРІ