Чорногоренко: у додатку «Резерв+» скоро з’явиться електронне направлення на ВЛК

Чорногоренко: у додатку «Резерв+» скоро з’явиться електронне направлення на ВЛК

22.05.24 09:21 0 97
У застосунку «Резерв+» з'явиться можливість отримувати електронний напрямок на проходження військово-лікарської комісії . Про це в ефірі телемарафону 20 травня повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Чорногоренко.

За її словами, це дасть змогу не ходити до ТЦК, щоб отримати направлення на ВЛК, а отримати його в електронному вигляді.

«Загалом план наступний – щоб і ТЦК та СП, і військово-лікарська комісія були для військовозобов'язаних максимально зручними, і більшість процесів були цифровими і щоб це було зручним для громадян», – сказала вона.

Чорногоренко зазначила, що цей функціонал може з'явитися у додатку у кінці червня або на початку липня.

Раніше речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін розповів в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок), що станом на 20 травня 260 тисяч чоловіків призовного віку оновили військово-облікові дані у мобільному застосунку «Резерв+».

Він додав, що впродовж місяця у мобільному застосунку «Резерв+» з'явиться оновлення і відображатиметься також спеціальний код, аналогічний тому, який повинен міститися на військово-обліковому документі. Такий код буде дійсним для перевірки працівниками ТЦК та СП, поліції, Держприкодонслужби.

Міністерство оборони 17 травня запустило мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобов'язаних, призовників та резервістів для оновлення облікових даних.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов'язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Закон про мобілізацію набув чинності. Міноборони нагадує про необхідність оновити дані до 16 липня

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Через агресію РФ у ...

КОМЕНТАРІ