Через агресію РФ у прифронтових областях за добу 2 людей загинули,7 поранені – місцева влада

Через агресію РФ у прифронтових областях за добу 2 людей загинули,7 поранені – місцева влада

22.05.24 09:31 0 114
Протягом доби 20 травня внаслідок російських обстрілів зазнали поранень двоє жителів Донецької області, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«За 20 травня росіяни поранили 2 жителів Донеччини: у Північному і Єлизаветівці. Загальна кількість жертв росіян на Донеччині подана без урахування Маріуполя та Волновахи», – написав він у своїх соцмережах.

За даними голови Херсонщини Олександра Прокудіна, протягом доби російські війська завдавали обстрілів та авіаударів по 15 населених пунктах, в тому числі Херсону.

Читайте також: Повітряні сили: війська РФ вночі атакували Україну дронами з трьох напрямків

Обстріли пошкодили багатоповерхівки та приватні будинки, були влучання в навчальний заклад, промисловий об'єкт, насосну станцію та газогін.

«Через російську агресію одна людина загинула, ще три – дістали поранення», – додав Прокудін.

Напередодні житель Харківщини постраждав через підрив на вибухівці в селі Кам'янка, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов:

«Внаслідок підриву на вибухонебезпечному предметі постраждав цивільний чоловік – госпіталізований».

Він додав, що внаслідок обстрілу на початку доби 21 травня в Харкові постраждали семеро людей – у них гостра реакція на стрес.

Читайте також: «Тривають бої біля Стариці та Вовчанська» – Генштаб ЗСУ у зведенні

Увечері 20 травня голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив про обстріли російськими військами Нікопольського району протягом дня:

«Потерпали Нікополь, Марганецька, Покровська та Мирівська громади. Постраждав 42-річний чоловік. Він отримав осколкове поранення. Ушпиталений в стані середньої тяжкості».

Також у регіоні були пошкоджені житлові будинки, господарські споруди, автомобілі, медичний заклад, енергетична інфраструктура.

Напередодні голова Запорізької області Іван Федоров також заявляв про загибель жителя Васильківського району внаслідок російського обстрілу.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війська РФ просунулись на 10 ділянках фронту: де найбільша загроза для ЗСУ?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чорногоренко: у додатку ...
Наступна новина: Волошин: ЗСУ вдалося ...

КОМЕНТАРІ