Чому варто обрати акумуляторну ланцюгову пилу?

Чому варто обрати акумуляторну ланцюгову пилу?

25.05.24 18:12 0 246

Акумуляторні інструменти є незамінними, якщо ви працюєте в умовах, де відсутній доступ до джерел електроенергії. Ті різновиди ланцюгових пил, які представлено на ринку, характеризуються конструктивними особливостями, які визначають плюси і мінуси обладнання. При виборі акумуляторних ланцюгових пил варто враховувати вид і обсяги робіт, які ви будете здійснювати. Цим визначаються технічні особливості та робочі ресурси цього ручного інструменту.

Особливості акумуляторної ланцюгової пили

Незалежно від конкретної моделі акумуляторні ланцюгові пилки мають такий самий принцип роботи, як і бензинові та мережеві. Конструктивною відмінністю цього обладнання є наявність акумулятора, який відіграє роль джерела живлення і визначає ключові технічні особливості ручного інструменту.

Напівпрофесійні та професійні моделі обладнані батареями з вольтажем від 48-ми до 56-им Вольт. В окремих брендах пил присутні декілька акумуляторів у 18 В, які можна по-різному комбінувати і, відповідно, одержувати різний вольтаж.

Якщо вести мову про конструктивні характеристики бездротових ланцюгових пил, то вони ідентичні мережевим аналогам. Ланцюгові акумуляторні пили оснащені напрямними шинами, зірочками і ланцюгами, замкнутими у кільце. Рух ріжучих частин забезпечується завдяки роботі електричних двигунів, які отримують живлення від знімних батарей.

Які переваги мають акумуляторні ланцюгові пили?

Для того, аби не помилитися у виборі акумуляторної ланцюгової пилки, треба знати ключові плюси та мінуси таких ручних інструментів. Серед безперечним переваг обладнання, оснащеного акумуляторними батареями, варто згадати:

  • автономну роботу;
  • висока мобільність;
  • цілковита екологічність;
  • найкраще співвідношення ціни і технічних характеристик;
  • порівняно мала вага;
  • економічність;
  • високий рівень функціональності.

Які бувають види?

У залежності від цілі використання, акумуляторні електропили пили бувають 2-ох різновидів:

  1. ручні;
  2. міні-формат.

Однак є додаткова класифікація таких пил. Вона базується на методі їх використання. За цим чинником ручні інструменти поділяють на такі різновиди:

  • побутові;
  • професійні.

Перед покупкою таких інструментів, важливо добре розуміти, як часто і в яких саме випадках ви будете їх застосовувати. Недоцільно купувати професійні моделі такого інструменту для того, щоб розпилювати невелику кількість дров. А для високих навантажень не згодяться малопотужні акумуляторні пили.

На що звертати увагу під час покупки?

Продуктивність ланцюгових пил та час їх роботи залежить від того, наскільки потужним акумулятором вони обладнані. Для того, щоб обрати оптимальний ручний інструмент, окрім цього параметру, потрібно врахувати наступні характеристики пил:

  1. Ємність акумулятора. У більшості випадків вона становить 18 Вт, однак в моделях преміум-класу може підтримуватися напруга навіть від 40 Вт. Час, впродовж якого батарея може працювати без заряджання, має вплив на те, які обсяги робіт спроможний виконати цей інструмент. Продуценти пил зазвичай виготовляють моделі з один або двома акумуляторами.
  2. Вага. У залежності від виду обладнання, акумуляторні пили важать від трьох до шести кілограмів.
  3. Довжина шини. Для того, щоб не виникало проблем при роботі з великими колодами, треба обирати пили з шиною 45 см. Для обтинання чагарників чи обрізки дерев достатньо 30 см. А якщо вести мову найпоширенішу та найоптимальнішу довжину шини, то вона складає 40 см.
  4. Ціна інструменту. Робити ставку варто на моделі найвідоміших брендів. Такі пили точно відповідатимуть усім нормам безпеки і матимуть низку додаткових корисних функцій, (наприклад, можливість регулювати швидкість, наявність захисту від перевантажень тощо).

Де придбати акумуляторну ланцюгову пилку?

Ви можете купити акумуляторну ланцюгову пилу в спеціалізованих магазинах з продажу садової техніки та інструментів або їх можна знайти у магазинах, які спеціалізуються на продажу електроінструментів та обладнання для садівництва. Також придбати якісну акумуляторну ланцюгову пилу за невисокою ціною із швидкою доставкою у будь-яке місто України ви можете на сайті Укрсервісу. На веб-сайті представлено широкий асортимент такого ручного інструменту різноманітних брендів. Спеціалісти нададуть вам найвищий рівень обслуговування, допоможуть вам здійснити оптимальний вибір та дадуть відповіді на усі питання, які вас цікавлять.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 7)
Попередня новина: В Тернополі 17-22 червня ...
Наступна новина: Коли з'явився український ...

КОМЕНТАРІ