Кому потрібні аутсорсингові бухгалтерські послуги?

Кому потрібні аутсорсингові бухгалтерські послуги?

27.05.24 21:28 0 169

Бухгалтерський облік https://www.uhy-prostir.com/buxgalterski-poslugy/ в основному полягає в реєстрації господарських операцій та у оформленні та поданні усіх необхідних звітів щодо роботи підприємства. І сьогодні все більше компаній делегують цю задачу аутсорсинговим фірмам.

Давайте детальніше розберемо, для кого передача повноважень бухгалтера на аутсорс буде особливо актуальною?

Кому буде актуальним передача бухгалтерії на аутсорс

Делегування бухгалтерії на аутсорс дозволяє будь-якому великому та малому бізнесу розраховувати на цілий ряд переваг:

  1. Економія коштів. Ціни на бухгалтерські послуги в таких компаніях доволі конкурентні в порівнянні з вартістю бухгалтера. І ваші витрати точно будуть меншими у порівнянні з вийманням бухгалтера на підприємство. Оскільки додатково також потрібно буде сплачувати страховку, підвищення кваліфікації, облаштування кабінету (в тому числі доволі дорогим обладнанням та програмним забезпеченням) тощо.
  2. Економія часу. Вам не потрібно витрачати час та сили на пошук досвідченого бухгалтера. Або ж самотужки брати на себе цю задачу. Передача бухгалтерських послуг на аутсорс потрібна для того, аби ви могли вирішувати інші питання щодо покращення іміджу компанії на ринку.

Делегування бухгалтерського обліку буде актуальним для більшості компаній. І особливо для:

  1. Підприємців з великим досвідом на ринку. Якщо ви бажаєте сконцентрувати всі свої сили на розвитку справи, краще позбутись зайвих задач.
  2. Малому бізнесу. Якщо у вас порівняно невелика компанія, знайти місце для повного облаштування кабінету бухгалтера доволі складно.
  3. Сезонного бізнесу. Якщо ви працюєте по сезону, винаймання бухгалтера у штаті – не вигідна справа. Оскільки вам потрібно буде або сплачувати зарплату працівника в момент простою, або звільняти його та кожен сезон шукати нового. Підписуючи договір з аутсорсинговими компаніями, ви зможете регулювати періоди співпраці.

Кому навряд чи підійдуть аутсорсингові послуги бухгалтера

Звісно, аутсорсингові бухгалтерські послуги підійдуть не всім. Незважаючи на величезну кількість переваг подібних форматів співпраці, є компанії, які відчують на собі більше недоліків. Це переважно:

  1. Бізнеси, власники та працівники яких звикли до традиційного порядку та організації процесів. Старий формат буде для вас актуальним, якщо ви зовсім не готові до нового і хочете, щоб на постійній основі у вашій фірмі в одному приміщенні з іншими працівниками перебував також бухгалтер.
  2. Компанії, де бухгалтерська звітність здійснюється не згідно з нормами. Не часто, проте можна зустріти фірми, де кожні звіти відпрацьовуються в індивідуальному порядку, аби відповідати вимогам конкретного клієнта. Отже, вони не є стандартними. У той час як компанії, що займаються аутсорсингом бухгалтерських послуг, працюють згідно актуального законодавства та стандартних регламентів.

Переведення бухгалтерського обліку на аутсорс – рішення, яке має прийняти власник або керівник. Оскільки, як і в кожної послуги, тут є свої переваги і підводні камені. Усі вигоди та плюси ви відчуєте у тому випадку, якщо знайдете дійсно відповідальну компанію, в штаті якої працюють досвідчені кваліфіковані спеціалісти.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 9)

КОМЕНТАРІ