Електронна книга для сучасного читача: переваги та відмінності пристроїв

Електронна книга для сучасного читача: переваги та відмінності пристроїв

28.05.24 15:47 0 126

Читання не втрачає своєї цінності та популярності серед сучасників, що не може не тішити. Але при цьому інноваційні технології стрімкими темпами беруть гору над звичними і навіть часом застарілими традиціями. Наприклад, якщо раніше люди читали звичайні книги (друковані видання), то сьогодні дедалі більше обирають електронний варіант. Що ж собою представляє електронна книга, в чому її переваги над друкованою та як обрати оптимальну за характеристиками модель – відповіді на ці питання підготували фахівці інтернет-магазину Stylus.

Переваги електронної книги

Отже, електронна книга (рідер, читалка, електронка) – це планшетний комп'ютер компактного розміру, призначений для відображення тексту в електронному вигляді. Нині електронні книжки знайшли широке застосування, включаючи використання у школах, ВНЗ тощо. Крім того, електронка, як часто називають цей гаджет користувачі, незамінна під час подорожей та поїздок, на відпочинку чи навіть під час переміщення містом автобусом або метро. Чим же зумовлені така популярність та переваги електронної читалки?

  • Компактність та портативність. Пристрій можна брати із собою у поїздки та подорожі, на відпочинок. Гаджет легко поміщається у сумку або навіть невеликий рюкзак.
  • Можливість налаштування зображення. Користувач може змінити шрифт та його розмір, орієнтацію зображення (книжкова або альбомна) та формат (одна колонка або дві). Можливість виставлення параметрів сприяє комфортнішому читанню книг і, що важливо, забезпечує безпеку очам.
  • Додаткові можливості. Залежно від моделі пристрої пропонують різні додаткові функції та можливості: пошук за текстом, перехід за гіперпосиланнями, створення нотаток, відображення приміток, електронні словники та багато іншого.
  • Багата бібліотека. Багато рідерів оснащені вбудованою бібліотекою, яка містить чималу кількість творів на будь-який вік та літературний смак. Крім того, можливість підключення до інтернет-мережі дозволяє користуватись спеціалізованими інтернет-ресурсами для завантаження книг різного жанру, коміксів, статей тощо.
  • Вартість. Безумовно, ціна на електронні книги значно вища за вартість друкованих видань. Але згодом рідер окупається, оскільки більше немає необхідності витрачатися на покупку нових книг, а можна скористатися передбаченою бібліотекою або завантажити твір з інтернету.

Характеристики екрану електронної читалки

Одним із найважливіших критеріїв вибору вважається екран. Щоб очі не втомлювалися, а текст був комфортним для перегляду та сприйняття, необхідно вибрати модель із якісним екраном.

  • Технологія E-Ink. Електронне чорнило забезпечує читання, яке можна описати словами «як на папері». Навантаження на очі мінімальне, а енергія пристрою при цьому витрачається дуже економно.
  • Технологія TFT. Варіант трохи дешевший, проте не менш якісний, а також передбачена можливість переглядати кольорові картинки та відео. Однак при яскравому освітленні погіршується якість зображення, до того ж такі рідери вимагають більш частої підзарядки.

Зверніть увагу на наявність підсвічування екрану (заднього, бічного або зовнішнього), що сприяє більш комфортному та безпечному читанню при недостатньому зовнішньому освітленні.

Також важливо підібрати розмір екрану, який буде максимально комфортним для конкретного користувача. Так, моделі з 6-дюймовим екраном відрізняються легкістю і компактністю, тому підходять для активних читачів, які всюди носять книжку. Варіанти з екраном діагоналлю 7 дюймів пропонують більш комфортний простір для тексту, але зберігають свою компактність і портативність. А ось рідери з екраном, діагональ якого перевищує 7 дюймів, забезпечують максимальну насолоду від читання, але вважаються менш зручними під час транспортування.

Зацікавилися та хочете детальніше ознайомитися з електронними читалками? Тоді переходьте на сайт Stylus.ua, вивчайте асортимент, порівнюйте параметри та характеристики пристроїв, робіть замовлення та користуйтеся електронною книгою на своє задоволення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 4)

КОМЕНТАРІ