У Тернополі відбулися 11-ті Наукові пікніки «Геніальність у простоті»

У Тернополі відбулися 11-ті Наукові пікніки «Геніальність у простоті»

29.05.24 08:39 0 186
26 травня у Тернополі на Театральному майдані відбулися 11-ті Наукові пікніки «Геніальність у простоті». Для відвідувачів розгорнули 50 імпровізованих мінілабораторій просто неба, де були продемонстровані різні експерименти з хімії, фізики, біології, робототехніки та понад 500 дослідів, доступних кожному. Працювали на локації також виставки з науково-технічними розробками.

«Наукові пікніки вже стали очікуваними та традиційними для нашого міста. Це – найбільший науковий захід просто неба, який проводиться в Україні. Дякуємо усім, хто долучився до організації, адже це – сотні інтерактивних експериментів, під час яких кожен мав нагоду подивитись, як насправді працюють наукові методи, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Розвиток науки як ніколи потрібний нашій країні, Збройним силам України та для нашої спільної перемозі. Дякуємо усім учасникам та організаторам, зокрема, Центру науки Тернопіль, який завжди був ініціатором цих наукових пікніків, та нашому доброму партнеру – фонду «МХП Громаді», який долучається до всіх соціальних проєктів у нашому місті».

Під час Наукових пікніків усі охочі тернополяни та гості міста могли перевірити теорію на практиці, покерувати та створити роботів, затестити досліди з хімії і фізики та взяти участь у проведенні різноманітних інтерактивних експериментів.

В заході брали участь та демонстрували свої наукові досліди: університети, школи, коледжі, громадські організації, представники бізнесу.

Організували Наукові пікніки Тернопільська міська рада за координації Управління сім'ї, молодіжної політики та захисту дітей спільно з ГО «Центр Науки Тернополя» та Благодійним фондом «МХП Громаді».

Усі фото зі заходу можна переглянути у розділі «Галерея» .

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Двоє рівнян «заробили» ...

КОМЕНТАРІ