Датчик витоку газу: який обрати?

Датчик витоку газу: який обрати?

29.05.24 08:31 0 219

Щоб захистити здоров'я людей та матеріальні цінності від різних проблем, сьогодні можна скористатися як повноцінною системою розумного будинку, так і окремими її елементами. Яскравим прикладом може бути датчик витоку газу. Його можна використовувати як елемент великої системи. Також датчик газу може бути встановлений сам по собі. 

Ми розповімо, як обрати такий пристрій в Україні. Також ви дізнаєтесь, яким подібний давач може бути. А придбати датчик газу вигідно та з гарантіями якості можна через сайт NeoSmart: https://neosmart.com.ua/umnye-datchiki-uk/umnye-datchiki-gaza-uk/.

Які датчики витоку газу можна знайти

На даний момент датчики витоку газу представлені моделями:

  • дротовими та бездротовими;
  • із підключенням до електричної мережі чи акумуляторними;
  • інфрачервоними, каталітичними та напівпровідниковими (за способом визначення концентрації газу);
  • розрахованими на виявлення вуглекислого (пропан), чадного (метан) чи природного (бутан) газу.

Залежно від особливостей вашого об'єкта, і навіть індивідуальних переваг, можна вибрати той чи інший варіант датчика газу.

Вибираємо датчик газу правильно у каталозі NeoSmart

Почнемо з конструкції: провідні моделі, підключені до мережі, простіші та дешевші, але вимагатимуть наявності розетки поблизу. Бездротові акумуляторні датчики газу будуть зручнішими. І ті, й інші можуть бути інтегровані в систему розумного будинку.

Спосіб визначення концентрації зазвичай вибирається згідно з цільовим призначенням об'єкта. Так, каталітичні датчики витоку газу зазвичай використовують у промисловості, інфрачервоні – універсальні, а напівпровідникові є одночасно найпростішим та найпоширенішим у побуті варіантом.

Пристрій вибирається також з урахуванням можливих небезпек. Наприклад, у побуті є сенс встановити датчик витоку бутану та метану, якщо ви користуєтеся газовим обладнанням. Можуть знадобитися обидва. Якщо ваш будинок не газифікований й має електричне або твердопаливне опалення, можна обійтися датчиком витоку метану. Пристрої, заточені для виявлення пропану, зазвичай встановлюються там, де використовується цей газ.

Якщо ви шукаєте якісні датчики витоку газу в Україні, зверніть увагу на розумні пристрої з каталогу NeoSmart. Серед варіантів є бездротові моделі різних виробників. Якість гарантується повністю.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

КОМЕНТАРІ