ДБР передала до суду справу про вбивство підлітка на станції фунікулера в Києві

ДБР передала до суду справу про вбивство підлітка на станції фунікулера в Києві

31.05.24 11:07 0 50
Справу щодо співробітника Управління державної охорони за статтею про вбивство передали до суду, повідомляє Державне бюро розслідувань 29 травня.

«Обвинувальний акт відносно співробітника Управління державної охорони передано до суду. Працівники ДБР завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві 5 травня 2024 року, після чого сторона захисту мала час на ознайомлення з матеріалами справи», – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що підозрюваний перебував у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння, коли почав «безпричинно чіплятися до пасажирів, в тому числі до неповнолітніх». На станції він штовхнув підлітка у вікно, хлопець помер від порізу шиї.

Читайте також: Вбивство підлітка у фунікулері: співробітнику УДО загрожує довічне ув'язнення – ДБР

«Затриманий відразу був відсторонений від виконання своїх обов'язків. Його командування надало повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій», – додає Бюро.

За повідомленням, протягом розслідування слідчі встановили, що дії фігуранта мали «хуліганські мотиви», підозру перекваліфікували на статтю про умисне вбивство неповнолітнього, яка передбачає довічне ув'язнення.

Державне бюро розслідувань повідомило 9 квітня, що підозрюваний у вбивстві підлітка на станції фунікулера у Києві не визнає свою провину. За словами речниці Бюро, експертиза підтвердила, що нападник був у стані алкогольного сп'яніння – 1,2 проміле алкоголю у крові.

За даними слідства, 7 квітня на станції столичного фунікулера виник конфлікт між чоловіком, який служить водієм в Управлінні державної охорони, та неповнолітнім. На верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка, той розбив головою скло, уламки якого розрізали йому шию.

Юнак помер на місці. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДБР: ексвоєнкома з Одещини Борисова затримали вдруге – йому повідомили про нову підозру

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі завершили ...
Наступна новина: Ракети ППО та супутниковий ...

КОМЕНТАРІ