Понад 150 в’язнів з Рівненщини найближчим часом зможуть стати на захист України

Понад 150 в’язнів з Рівненщини найближчим часом зможуть стати на захист України

31.05.24 15:04 0 95
На початку травня Верховна Рада ухвалила Закон про добровільну мобілізацію в'язнів. Він дає можливість засудженим поповнити лави ЗСУ через умовно-дострокове звільнення.

Від моменту набрання ним чинності на Рівненщині вже зголосилися відстоювати територіальну цілісність та суверенітет України у складі Сил оборони 273 в'язнів, найбільше – з Полицької виправної колонії.

Після перевірки на відповідність вимогам за віком, станом здоров'я, фізичною підготовкою, за результатами професійно-психологічного відбору та згідно з висновками військово-лікарських комісій придатними до служби в ЗСУ визнано 164 чоловіки. Їх вже відібрали військові частини та на кожного такого в'язня нині до суду підготовлені клопотання про їх умовно-дострокове звільнення.

Станом на 28 травня вже 36 таких клопотань задоволено судами, засуджені звільнені від відбування покарання для подальшого підписання контракту із ЗСУ.

Судові засідання проходять щодня в різних куточках нашої області, аби усі бажаючі в якомога стисліші терміни змогли стати до лав Сил Оборони.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд долучив до справи ...
Наступна новина: Генштаб: інтенсивні бої на ...

КОМЕНТАРІ