Кремінь: Верховний суд підтвердив чинність і обов’язковість застосування нового правопису

Кремінь: Верховний суд підтвердив чинність і обов’язковість застосування нового правопису

31.05.24 09:45 0 54
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вітає рішення Верховного суду, яким підтверджено чинність і обов'язковість застосування українського правопису, чинна редакція якого була затверджена постановою Кабінету Міністрів 22 травня 2019 року, йдеться 29 травня на сайті уряду.

Тарас Кремінь нагадав, що в січні 2021 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною та скасував постанову Кабміну про запровадження нового українського правопису.

«Як уповноважений із захисту державної мови я відстоював непохитність аргументів уряду як в апеляційному, так і у Верховному суді. Вони довели довели чинність та обов'язковість застосування українського правопису», – наголосив він.

Кремінь наполягає на необхідності використання чинного правопису в усіх сферах суспільного життя.

«Ми вимагаємо використовувати правопис повсюдно, але водночас наполягаємо на тому, щоб Міністерство освіти і науки України посилило своє відповідальне лідерство та спонукало до виконання дорожньої карти», – сказав мовний омбудсмен. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Лінгвоцидна стратегія Кремля: у Росії хочуть «регулювати норми української мови» аж до злиття

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Команда «IRON TEAM» – ...
Наступна новина: У Тернополі демонтовано 16 ...

КОМЕНТАРІ