«Війні 10 років,а боротьбі – кілька століть» – директорка Docudays UA про ідею фестивалю

«Війні 10 років,а боротьбі – кілька століть» – директорка Docudays UA про ідею фестивалю

31.05.24 14:42 0 99
Одним із головних завдань 21-го міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відкривається в Києві, є довести інтернаціональній аудиторії, що про Україну не треба забувати. Про це 30 травня Радіо Свобода (програма Свобода.Ранок) розповіла програмна директорка Docudays UA Юлія Коваленко.

«Ми перетворюємося на країну, з якої часто лунає одне і те саме. І люди вже не очікують нічого нового для себе там почути, і це природні реакції людини. Тому, звісно, ми намагаємося… нагадати про Україну. Самим фестивалем ми також хотіли порушити важливе питання взагалі тривалості цієї війни. Мені прикро, що серед деяких наших іноземних колег, друзів та й подекуди всередині самої країни досі можна почути фразу, що війна триває два роки», – сказала Юлія Коваленко.

За її словами, «однією з головних цілей фестивалю було прагнення підкреслити, що війна триває насправді з 2014 року, їй 10 років, а цій боротьбі вже декілька століть щонайменше». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Злочинець не був покараний, а 10 років тому зло геноциду оновило форму» – Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Суд долучив до справи ...

КОМЕНТАРІ