В «Укрінформі» пояснили видачу повістки журналісту Череватому,який підтвердив надсилання «темників» екскерівництвом

В «Укрінформі» пояснили видачу повістки журналісту Череватому,який підтвердив надсилання «темників» екскерівництвом

04.06.24 13:16 0 102
Генеральний директор інформаційної агенції «Укрінформ» Сергій Череватий опублікував заяву з приводу ситуації з врученням повістки кореспонденту «Укрінформу» в Чернігівській та Черкаській областях Юрію Стригуну.

Раніше, журналіст Юрій Стригун, який 30 травня публічно підтвердив факт розсилання «темників» в агентстві, отримав повістку з вимогою з'явитися до ТЦК за місцем реєстрації.

Натомість Череватий у своїй заяві вказав, що ТЦК відправив «Укрінформу» розпорядження про прибуття для уточнення даних Юрію Стригуну ще 22 травня.

«Кожен роботодавець зобов'язаний повідомляти на вимогу ТЦК СП військовозобов'язаних та призовників про їх виклик до військкомату і забезпечувати їх своєчасне прибуття за цим викликом. Згідно з постановою 1487 КМУ, кожен роботодавець проводить звірку військово-облікових даних своїх працівників. Відповідно до цієї постанови, 3 травня Укрінформ відправив до ТЦК за місцем реєстрації звірку на п'ятьох працівників «Укрінформу». Серед них – Юрій Стригун», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «УП»: в «Укрінформі» після призначення гендиректором Мацуки з'явилися «темники» з «небажаними спікерами»

Раніше Юрій Стригун розповів Інституту масової інформації, що новопризначений гендиректор «Укрінформу» Сергій Череватий видав окреме розпорядження для журналіста «терміново з'явитися до ТЦК і поінформувати його про результати такого візиту». За словами Череватого, йому також запропонували приїхати до Києва і фізично розписатися за отримання повістки й відповідного наказу керівництва «Укрінформу».

Юрій Стригун називає дивним збігом обставин таку увагу до нього з боку військкомату після підтвердження ним отримання в грудні 2023 року від редактора Укрінформу «темника» з бажаними та небажаними спікерами в Чернігівській області, повідомляє ІМІ.

Колишнього речника Східного угруповання військ ЗСУ зі стратегічних комунікацій, військового Сергія Череватого призначили генеральним директором національного інформаційного агентства «Укрінформ» 25 травня.

29 травня видання «Українська правда» оприлюднило розслідування про кризу в державній агенції «Укрінформ» за керівництва Олексія Мацуки. Зокрема, як стверджує «УП» з посиланням на співрозмовників серед працівників «Укрінформу», колишній гендиректор агентства надсилав регіональній редакції «темники» – файли з рекомендаціями, які теми треба висвітлювати кореспондентам в областях, у кого брати коментарі, а в кого не бажано.

Олексій Мацука ці повідомлення наразі не коментував. Радіо Свобода звернулося до нього за коментарем й очікує на відповідь. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Що відбувається із державним «Укрінформом» і чи буде покарання за «темники»?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 1 300 дітей в Україні ...
Наступна новина: Є пошкодження в кількох ...

КОМЕНТАРІ