Наразі тривають 11 російських штурмів на Покровському напрямку – Генштаб ЗСУ

Наразі тривають 11 російських штурмів на Покровському напрямку – Генштаб ЗСУ

04.06.24 11:44 0 46
Від початку доби на лінії фронту сталося 62 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил у зведенні на 17:30 31 травня. Найбільш напруженою залишається ситуація на Покровському напрямку, також тривають спроби Росії атакувати на Куп'янському та Сіверському напрямках.

«На Покровському напрямку на даний час російські окупанти проводять 11 штурмових дій. Всього з початку доби їх було вже 22. Половину з ворожих атак наші оборонці успішно відбили. Зараз точаться бої поблизу Сокола, Невельського, Нетайлового та Євгенівки. Водночас, ударів десятьма російськими КАБами зазнали Воздвиженка та Олександропіль», – повідомляє штаб.

Читайте також: Литва готова відправити військових в Україну для тренувань – прем'єрка

Командування наводить дані про зіткнення на інших напрямках:

* російська армія «активізувалася» на Харківському напрямку, триває боєзіткнення біля Липців

* російські загарбники безуспішно спробували штурмувати позиції ЗСУ на Лиманському напрямку, «ситуація контрольована»

* Сили оборони відбили п'ять російських атак на Сіверському напрямку, три боєзіткнення тривають у районах Білогорівки, Виїмки та Роздолівки

* п'ять боєзіткнень відбулися на Краматорському напрямку, одне ще триває поблизу Андріївки

* армія Росії далася до чотирьох штурмових дій на Курахівському напрямку, дві з них вже відбили. Тривають бої поблизу Новомихайлівки

* ЗСУ відбили всі спроби російських військ просуватися на Времівському напрямку

* російські війська атакували поблизу Новоданилівки на додачу до трьох штурмових дій на Оріхівському напрямку, спроби просуватися «успіху не мали»

«На Придніпровському напрямку, в районі плацдарму на лівобережжі Дніпра, російський агресор намагається продовжувати активні дії неподалік Кринок. Тут з початку доби нашими воїнами вже відбито чотири ворожих штурми», – додає командування.

За припущенням Інституту дослідження війни, перекидання російських військ до Харківської області вказує на те, що вони, ймовірно, зосереджені на відведенні українських сил із критичних ділянок лінії фронту на сході України і створення «буферної зони» на півночі Харківської області.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ