Генштаб: на фронті відбулося понад 100 зіткнень за попередню добу

Генштаб: на фронті відбулося понад 100 зіткнень за попередню добу

04.06.24 11:07 0 78
За попередню добу на фронті відбулося 105 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил у зведенні на 10:30 1 червня.

За зведенням, російська армія завдала чотирьох ракетних ударів із застосуванням восьми ракет, а також випустила 70 керованих авіабомб, 1 303 дронів-камікадзе, в тому числі дев'ять «Шахедів», 15 ланцетів і 1 279 fpv-дронів, здійснила майже 3 800 обстрілів з різних типів озброєння, в тому числі 120 із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Штаб зазначає, що обстріли велися в тому числі території Російської Федерації.

Від початку доби також вже сталося 20 бойових зіткнень.

Генштаб повідомляє про відбиття однієї атаки на Харківщині, поблизу Липців: «українські підрозділи продовжують укріплювати позиції та оборонні рубежі».

Читайте також: «Наступне покоління російської армії». Які плани Росії на українських дітей в окупації?

«На Куп'янському напрямку російські окупанти один раз атакували в районі Дружелюбівки. Зазнали втрат і відійшли… На Сіверському напрямку на цей час триває п'ять бойових зіткнень неподалік Роздолівки та Івано-Дар'ївки. Втрат наших позицій не допущено. Ситуація контрольована», – йдеться в зведенні.

Також Сили оборони відбили спробу російських військ просуватися біля Кліщіївки, на окремих напрямках Краматорського району посилюють позиції.

На Покровському напрямку ЗСУ «вживають заходів щодо недопущення просування противника», тривають два бойових зіткнення поблизу Сокола та Невельського. На Курахівському напрямку тривають шість боїв поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Водяного. За повідомленням штабу, ситуація «напружена, але залишається під контролем» українських військ.

Читайте також: Єнс Столтенберґ про Харківщину, удари по радарах у Росії та інвестиції в ППО

«На Оріхівському напрямку російський агресор здійснив одну безуспішну атаку в районі Роботиного. Втрат позицій не допущено», – додає командування.

На інших напрямках обстановка суттєво не змінювалася.

Раніше ISW припустив, що російське командування «сильно перебільшує» свої здобутки в Харківській області від початку 2024 року.

Напередодні США підтвердили дозвіл Україні на удари західною зброєю у відповідь на обстріли Росії через кордон. Дозвіл бити по території Росії підтвердили і у США, і в Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ