Жорстоке поводження з українськими військовополоненими – прокуратура почала розслідування

Жорстоке поводження з українськими військовополоненими – прокуратура почала розслідування

04.06.24 11:23 0 55
Харківська обласна прокуратури розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни через відео, на якому зафіксовано жорстоке поводження з українськими військовими з боку російських військовослужбовців на Харківському напрямку. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора 3 червня.

«На відео видно, як російські військові завдають українським бійцям тілесних ушкоджень, а також імітують страту шляхом пострілу з автоматичної зброї біля голови одного з військовополонених. Крім того, на відеоролику окупанти застосовують до українських оборонців психологічний тиск, змушуючи співати гімн СРСР», ­– йдеться у повідомлення.

Такі дії, кажуть у прокураторі, є порушенням Женевських конвенцій, згідно з якими військовополонені мають право на гуманне ставлення.

Наразі правоохоронці встановлюють особи потерпілих та військовослужбовців російської армії.

Раніше Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні у своєму звіті у березні цього року зазначила, що Росія продовжує катувати та страчувати українських військовополонених. Крім цього, ММПЛУ задокументувала достовірні повідомлення про страту щонайменше 32 українських військовополонених у 12 окремих випадках в період з грудня 2023 до лютого 2024 року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Ми довго повзали на колінах голими»: нацгвардієць із ЧАЕС про 678 днів у російському полоні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На базі тернопільської ...
Наступна новина: Тернопільські школярі – ...

КОМЕНТАРІ