Тернопільські школярі – учасники Всеукраїнського фіналу німецько-української ініціативи «Молодь дебатує» 

Тернопільські школярі – учасники Всеукраїнського фіналу німецько-української ініціативи «Молодь дебатує» 

04.06.24 11:28 0 47
Упродовж 2-4 червня тривають Всеукраїнські півфінальні та фінальні дебатні турніри німецько-української ініціативи «Молодь дебатує». Учасники турнірів – школярі зі Тернополя, Львова, Одеси, Полтави, Вінниці, Івано-Франківська, Чернігова, Хмельницького, Конотопа, Розсошенців, Чуднова, Знам’янки.

Тернопіль представляють: Анастасія Бойко та Катерина Савка ( Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 23), Олександр Маркович (Тернопільська загальноосвітня школа № 28), а також Олександр Заяць (Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №16 імені Володимира Левицького). Школярі після перемоги у міжрегіональних турнірах увійшли до Всеукраїнських фінальних змагань.

Півфінальний дебатний турнір відбудеться 3 червня на тему «Чи варто відмовитись від зоопарків?». Переможці турніру 4 червня зустрінуться на суперфіналі, та дебатуватимуть на тему «Чи потрібно запровадити обов’язкову суспільно-корисну практику у школі як обов’язкову складову освітнього процесу?».

Про проєкт: Ініціатива «Молодь дебатує» щороку реалізує в українських школах унікальний освітній проєкт в рамках якого учні проводять власні аналітичні дослідження з обраної тематики, зустрічаються з провідними експертами, беруть участь у семінарах та проводять дебати. Учнівські дебати побудовані за методикою «Jugend debattiert», що успішно розвивається в Німеччині на загальнодержавному рівні вже понад десять років. Сотні тисяч німецьких школярів беруть участь в «Jugend debattiert», а на фінал приходить президент Німеччини. Унікальну методику німецьких молодіжних дебатів її автори вперше дозволили використовувати іноземною мовою в Україні і з 2016 року більше 2000 українських взяли участь в проєкті.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жорстоке поводження з ...
Наступна новина: На вулицях Тернополя ...

КОМЕНТАРІ