Гуменюк отримала посаду в управлінні комунікацій ОК «Південь» – «Детектор медіа»

Гуменюк отримала посаду в управлінні комунікацій ОК «Південь» – «Детектор медіа»

06.06.24 12:59 0 71
Колишня голова пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк стала заступницею начальника управління комунікацій Оперативного командування «Південь» – про це повідомило видання «Детектор медіа» 5 червня.

Гуменюк не уточнила, коли саме відбулося призначення, але сказала, що воно «не нове»:

«Я зараз на посаді заступника начальника Управління комунікацій Оперативного командування «Південь». До моїх повноважень входить усе, що стосується комунікацій ОК «Південь».

Гуменюк вказала на те, що посада відрізнятиметься від тієї, яку вона обіймала в пресцентрі Сил оборони Півдня.

«Тут є деяка різниця, хоча б навіть у тому, що тепер це не Сили оборони, це трошки інше утворення, а вже в межах компетенції ОК «Південь». Це управління створене в рамках реформи комунікації в Збройних силах в цілому. Воно порівняно нова структура, але основне її покликання — це покращення комунікацій з висновками, які були зроблені з початку повномасштабного вторгнення», – зазначила вона.

Читайте також: «Показати світу правду»: новий речник ОК «Південь» розповів, як мінятиме взаємодію із медіа

Генеральний штаб ЗСУ зранку 19 квітня повідомив про завершення відрядження Наталії Гуменюк, яка доти очолювала Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

Перед цим у зверненні до ЗСУ та Міноборони українські та іноземні медійники стверджували, що Гуменюк забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ в її зоні відповідальності та вимагали забезпечити доступ до районів Херсонщини.

Сама Наталія Гуменюк 17 квітня в ефірі Радіо Свобода (програма «Свобода.Ранок») заявила, що доказів журналісти не навели, а пресцентр Сил оборони півдня не порушив жодних наказів командування.

У березні 2023 року Міністерство оборони повідомило про зміни до наказу Головнокомандувача ЗСУ №73, який регулює роботу журналістів під час воєнного стану в Україні. У повідомленні МО йшлося, що були враховані рекомендації Національної спілки журналістів України і профільних медійних організацій. Однак представники Медіаруху заявляли, що більшість їхніх пропозицій не врахували. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Фортифікації від Херсона до Одеси та посилення оборони Запоріжжя: як захищають південь від наступу армії РФ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі які бізнеси ...

КОМЕНТАРІ