Верещук обіцяє відтермінувати взяття на військовий облік 17-річних українців за кордоном

Верещук обіцяє відтермінувати взяття на військовий облік 17-річних українців за кордоном

06.06.24 12:49 0 71
Кабінет міністрів розробляє проєкт постанови щодо відтермінування взяття на облік 17-річних українців, які наразі перебувають за кордоном, написала 5 червня у своєму телеграмі віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук.

Напередодні речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону розповів, що юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік, а зробити це можуть лише у Територіальному центрі комплектування на території України. Він зазначив, що вимога стосується і тих, хто знаходиться за кордоном.

Верещук у свою чергу заявила, що допризовникам і призовникам, які зараз за кордоном, буде надано відтермінування щодо взяття на облік – або до повернення в Україну, або до кінця воєнного стану.

«Ми в уряді добре розуміємо, що змушувати студентів немобілізаційного віку їхати в Україну, щоб пройти відповідні процедури, – це лише збільшить навантаження на ВЛК і нічого не допоможе в мобілізації», – написала вона.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов'язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Міноборони розповіли, чи продовжать термін оновлення даних для військовозобов'язаних

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернополянам та гостям ...
Наступна новина: 11 призових місць вибороли ...

КОМЕНТАРІ