Повернуто мільйони гривень,засуджено 5 педофілів: проміжні підсумки роботи ювенальних прокурорів

Повернуто мільйони гривень,засуджено 5 педофілів: проміжні підсумки роботи ювенальних прокурорів

06.06.24 12:23 0 82
Питання захисту дітей – постійний та пріоритетний напрямок у роботі прокурорів. Саме задля припинення порушення прав неповнолітніх, їх захисту і відновлення ювенальні прокурори вживають різні заходи, у тому числі координаційного характеру. Один з таких – офіційні та неформальні зустрічі із учнями та студентами, у ході яких обговорюють правила безпеки, зокрема під час користування соціальними мережами, недопущення випадків булінгу, відповідальність за порушення законів. Такі бесіди цьогоріч проведено у 38 освітніх закладах області, участь у них взяли більше 3300 дітей.

Крім того, завдяки системній роботі та за результатами робочої зустрічі, яку в квітні цього року у Вараші провів очільник Рівненської обласної прокуратури, триває впровадження міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини. Вже відкрито «зелену кімнату» у селищі Володимирець для роботи з дітьми, які стали жертвами насилля чи свідками злочину, для уникнення їх повторної травматизації. В області діє вже 5 таких кімнат, наразі планується їх відкриття на території Зарічненської та Дубенської ОТГ.

Завдяки зусиллям ювенальних прокурорів за 5 місяців 2024 року до суду скеровано 57 обвинувальних актів щодо вчинення злочинів проти дітей, засуджено 42 особи. Серед них – 5 вироків за розбещення або зґвалтування неповнолітніх. Інформацію про ґвалтівників внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини сексуального характеру щодо дітей.

Прокурори активно відслідковують та вживають заходів щодо законності розпорядження майном та коштами дитячих закладів, дотримання державних гарантій дітей. Так, з початку року до суду скеровано 6 кримінальних проваджень, пов'язаних з розкраданням та привласненням бюджетних коштів у сфері охорони дитинства.

З метою захисту прав і свобод дітей до суду пред'явлено позовів у сфері охорони дитинства на суму понад 79 млн грн, з яких на даний час задоволено 25 - на суму близько 42 млн гривень. За втручання прокурорів 28 випускникам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, навчальні заклади вже виплатили 417 тис. грн грошової допомоги.

Робота із посилення захисту прав дітей триває. Працюємо щодня заради нашої перемоги.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Укренерго» пояснює ...
Наступна новина: Федоров: у додатку «Дія» ...

КОМЕНТАРІ