«Укренерго» пояснює аварійні відключення перевищенням лімітів споживання

«Укренерго» пояснює аварійні відключення перевищенням лімітів споживання

06.06.24 12:22 0 69
Ліміти споживання продожують діяти по всій Україні, повідомляє національна компанія «Укренерго» 5 червня.

При цьому оператор вказує на те, що напередодні звертався до обленерго з вимогою дотримуватись доведених до областей лімітів.

«Попри це, споживання електроенергії протягом дня продовжувало зростати, і через значне перевищення лімітів «Укренерго» було вимушене застосовувати з 14:21 аварійні відключення в Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Київській, Харківській, Хмельницькій та м. Київ. З 14:49 були застосовані спеціальні графіки аварійних відключень для всіх категорій споживачів у Донецькій, Миколаївській, Київській, Івано-Франківській, Рівненській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій, Харківській областях», – йдеться в зведенні.

Компанія додає, що скасувала аварійні відключення о 15:30, після повернення споживання в межі визначених лімітів. Втім, «Укренерго» знову застосувало аварійні відключення увечері у Донецькій, Сумській, Івано-Франківській, Волинській, Львівській, Рівненській областях, згодом – у Харківській, Черкаській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській та Вінницькій областях.

Читайте також: У Києві була «найскладніша» ситуація з електропостачанням за кілька останніх днів – Yasno

Після опівночі аварійні відключення були скасовані, для дотримання лімітів обленерго задіяли графіки погодинних вимкнень.

«Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі», – нагадує компанія.

За даними «Укренерго», через нагоду на ранок середи знеструмлені 256 населених пунктів у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Хмельницькій, Сумській, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях. Внаслідок бойових дій нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях. З інших причин без світла залишился 454 населені пункти.

Читайте також: Посол ЄС каже, що Росія знищила 9,2 ГВт української електрогенерації

Українські енергетичні об?єкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. За даними «Укренерго», вимушені відключення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак РФ на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» та гідроелектростанції «Укргідроенерго». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Міненерго пояснили, чому довелось підвищити тариф на світло

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДБР повідомляє про ...
Наступна новина: Повернуто мільйони ...

КОМЕНТАРІ