Фарбування дерев'яного будинку зовні та всередині

Фарбування дерев'яного будинку зовні та всередині

11.06.24 12:06 0 169

Ваш будинок злегка занепав і потребує реставрації? А може це просто потьмяніло його забарвлення. Чи ви помітили, що стіни будинку пошкоджені сонцем та вологою чи грибками, пліснявою? Тоді вам просто необхідно замислиться як краще та економно оновити фасади свого житла. Проблеми такого характеру доводиться вирішувати чи не кожному власнику приватних дерев'яних будинків. Так як дерево це доволі м’який органічний матеріал, який постійно піддається впливу навколишнього середовища, то він і потребує періодичного догляду.

Перш ніж обговорювати мотиви та методи фарбування дерев'яних будинків, відразу потрібно уточнити, що існують деякі особливості у проведенні робіт зовні і всередині будівлі. Найчастіше за оновленням будинку стоїть бажання пофарбувати заново фасади, ганок, а заразом і всі інші дерев’яні елементи. Уявити наперед, яким він буде кольором після фарбування важко – саме для цього і роблять викраски, щоб зрозуміти як буде лягати матеріали саме на цю деревину. Як виглядають проби та фінальні варіанти можна побачити на нашому сайті wooddim.com.ua, а також вибрати собі оптимальний ціновий пакет та кольори.

Майбутній вигляди залежить від багатьох факторів:

  • наявність плісняви та грибка
  • сірості та чорноти
  • ступеню старіння деревини
  • попереднього стану стін
  • вибраного відтінку та кольору
  • інші нюанси

Кому це потрібно, і в яких випадках фарбування  будинку з бруса зовні необхідне, не менш актуальне питання.

Зосередимося на роботах зовні, практично завжди, зовнішнє фарбування передує кілька підготовчих робіт:

  1. Зашліфовується брус або імітація та інші конструкції;
  2. Обробка поверхонь анітсептуючими складами;
  3. Грунтувальні роботи та фарбування;
  4. Закладення тріщин та запечатка торців.

На послугу фарбування деревяного будинку ціна починається від 60 грн/м2

Так ось, якщо ви виявили на поверхні дерев'яного будинку вибоїни, відшарування або тріщини, необхідно розуміти, що без шліфовки фасадів не обійтись. Якщо старий будинок, то фарба починає облазити, що є ще одним приводом для оновлення дерев'яних стін.

Не варто відкладати фарбування дерев'яного будинку, адже чим далі ви затягуватимете, тим гірше брус і колоди піддаються тій самій первинній підготовці у вигляді шліфування. Може статися так, що доведеться зовсім змінювати вінці, що загнили. Так, що заздалегідь подумайте, чи варто почати фарбування фасаду самостійно без розуміння технології або звернутися професіоналам своєї справи.

Перед фарбуванням дерев'яних будинків проводиться аналіз поверхонь дерев'яного будинку і потім приймається рішення з урахуванням усіх нюансів. Яким кольором і яким типом фарби скористатися для бажаного ефекту теж необхідно заздалегідь.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Безопасность и охрана ...
Наступна новина: Росія: супутникові знімки ...

КОМЕНТАРІ