Підозрюваних у замаху на вбивство громадської активістки з Дніпра можуть звільнити під заставу

Підозрюваних у замаху на вбивство громадської активістки з Дніпра можуть звільнити під заставу

11.06.24 13:51 0 100
Трьох фігурантів справи про замах на вбивство громадської активістки з Дніпра Наталії Ешонкулової можуть звільнити з-під арешту під грошову заставу в понад 900 тисяч гривень для кожного. Таке рішення 10 червня ухвалив Дніпровський обласний апеляційний суд.

Справу повернули на розгляд до суду першої інстанції, повідомила Радіо Свобода Наталія Ешонкулова за підсумками засідання.

«Такого б не мало бути в судовій системі: якщо суд першої інстанції присудив їм по 11 років ув'язнення, то як апеляційний суд може випустити їх під заставу?... У мене це не вкладається в голові», – каже Ешонкулова.

Розгляд справи в судах тривав понад два роки. Мотиваційну частину свого рішення апеляційний суд 10 червня не оприлюднив, розповіла Ешонкулова.

«Ми потім будемо з адвокатом продумувати стратегію. Я хочу ще порадитися з правозахисниками», – сказала вона.

Читайте також: Київ: нападника на волонтерку відправили під нічний домашній арешт

Сторона захисту й самі підсудні публічно рішення суду поки не коментували. Радіо Свобода намагається зв'язатися з адвокатами підсудних.

Раніше, у березні 2024 року, трьох підозрюваних у нападі на громадську активістку Наталію Ешонкулову засудили до 11 років ув'язнення. Рішення 5 березня ухвалив Амур-Нижньодніпровський районний суд міста.

Усіх трьох підсудних – Андрія Русака, Андрія Чульського і Руслана Кузьменка – визнали винними у замаху на вбивство. За рішенням суду, кожен із них мав також сплатити по 300 тисяч гривень компенсації моральних і матеріальних збитків потерпілій.

У липні 2021 року в Дніпрі невідомі побили активістку, організаторку мітингів підприємців Наталію Ешонкулову. Напад активістка пов'язувала зі своєю громадською роботою, зокрема антирейдерською діяльністю, яку вона вела разом з іншими підприємцями й постраждалими від рейдерства.

Поліція кваліфікувала інцидент як замах на вбивство. За фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). У грудні 2021 року справу передали до суду. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нападники на журналістів «Схем» в «Укрексімбанку» можуть уникнути покарання під час розгляду апеляції – адвокати

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Китайские лечебные ...
Наступна новина: Удар ЗСУ по Джанкою: ...

КОМЕНТАРІ