Підозрюваній в нарузі над могилами військових у Києві призначили судово-психіатричну експертизу

Підозрюваній в нарузі над могилами військових у Києві призначили судово-психіатричну експертизу

21.06.24 14:22 0 48
Слідство перевірить, чи є жінка, підозрювана в пошкодженні могил військових у Києві, осудною – про це заявила заступниця начальника відділу комунікації поліції Києва Анна Страшко в ефірі телемарафону 20 червня.

Вона розповіла, що особу жінки встановили співробітники Печерського управління поліції за допомогою аналітиків кримінального аналізу на основі даних камер спостереження.

Нею виявилася 60-річна уроженка Вінниччини, яка вже тривалий час мешкає у Києві. Її затримали в недобудові на Печерську, де вона проживає.

«Вона перебуває в приміщенні Печерського управління поліції, де з нею відбуваються першочергові слідчі дії», – розповіла представниця Нацполіції.

За словами Страшко, справу відкрили за статтею про наругу над могилою. Втім, планується перекваліфікація провадження на тяжчу статтю – наруга над могилою з хуліганських спонукань. Найближчим часом жінці планують повідомити про підозру.

Читайте також: Поліція заявила, що розслідує «конфлікт» у центрі Дніпра: люди в балаклавах побили чоловіка

Речниця поліції повідомила, що підозрювана не пояснює мотиви свого вчинку:

«У нас взагалі є підстави вважати, враховуючи її поведінку, вчинок, який вона здійснила, що в неї є певні розлади здоров'я. Тому в межах розпочатого кримінального провадження буде призначена судово-психіатрична експертиза, яка визначить, чи є вона осудною, чи усвідомлювала вона свої дії на момент злочину. За результатами цієї експертизи буде прийматися рішення, чи буде скерований до суду обвинувальний акт, чи це будуть примусові заходи медичного характеру».

Страшко додала, що, якщо експертиза визнає жінку осудною, то їй буде загрожувати до семи років позбавлення волі в разі обвинувального вироку.

Правоохоронці 20 червня затримали 60-річну жінку, яку розшукували за наругу над могилами захисників України.

За даними, поширеними в соцмережах, були сплюндровані могили Дмитра Коцюбайла (псевдо «Да Вінчі»), Андрія Пільщикова («Джус») та Павла Петриченка. На могилах зірвані пам'ятні таблички, розбиті лампадки та понівечено державний прапор України. Після цього поліцейські Києва розпочали кримінальне провадження за фактом наруги над могилами військовослужбовців. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Наруга над могилами військових – поліція Києва розпочала провадження

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд призначив заставу ...
Наступна новина: «Дані закриті» – міністр ...

КОМЕНТАРІ