«Дані закриті» – міністр МВС про кількість чоловіків,які від лютого 2022 року намагалися втекти за кордон

«Дані закриті» – міністр МВС про кількість чоловіків,які від лютого 2022 року намагалися втекти за кордон

21.06.24 14:28 0 51
Щодня прикордонники затримують десятки людей, які намагаються незаконно перетнути українських кордон у напрямку держав Євросоюзу, зокрема через ліси і річку Тису. Про це розповів міністр МВС Ігор Клименко в інтерв'ю Радіо Свобода.

Очільник МВС стверджує, що не всі чоловіки, яких прикордонники і поліцейські затримують у зоні прикордоння, втікають від мобілізації.

«Ми затримуємо людей не тільки безпосередньо на кордоні, а й на блокпостах, на пунктах, які розташовані за 5-10 кілометрів від кордону. Ми говоримо, звичайно, про десятки людей кожного дня. Буває 10, буває 20, буває 30. І ми говоримо не тільки про людей, яких хочуть переплисти, наприклад, Тису, або пройти ліс, або пройти через гори. Ми говоримо і про тих людей, які на пунктах пропуску намагаються пройти по підробних документах. І це достатньо великий процент, приблизно 15% таких наших громадян (від загальної кількості втікачів закордон – ред.)», – сказав Клименко.

Міністр сказав, що він має інформацією про загальну кількість затриманих на кордоні чоловіків призовного віку у період від початку повномасштабної війни, однак озвучити таку статистику на загал міністр відмовився. За його словами, це закрита інформація.

«Я її не скажу (статистику втікачів– ред.), тому що ці цифри на сьогоднішній день закриті і вони не відображають реальний стан справ, тому що тих людей, яких ми затримуємо за 15 - 20 чи навіть за 10 кілометрів від кордону, ми також в ці цифри (в загальну статистику втікачів– ред.) рахуємо», – розповів Ігор Клименко.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль: теплоходи ...

КОМЕНТАРІ