На Покровському напрямку ЗСУ відбили 29 російських атак,ще 19 боєзіткнень тривають – Генштаб

На Покровському напрямку ЗСУ відбили 29 російських атак,ще 19 боєзіткнень тривають – Генштаб

21.06.24 12:32 0 46
Ситуація на фронті «напружена, але контрольована», повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні на 22 годину 20 червня. Від початку доби на лінії зіткнення зафіксували 128 бойових зіткнень, російська армія «намагається використати перевагу в живій силі, техніці та підтримку з повітря».

Штаб звітує про відбиття трьох російських атак на Харківському напрямку та 15 – на Куп'янському. Там триває ще одна атака поблизу Стельмахівки, «ситуація напружена».

«На Лиманському напрямку за день російські війська шість разів безуспішно атакували українських захисників в районах Невського та Серебрянського лісу. На цей час продовжуються три боєзіткнення поблизу Греківки та Невського. Схожа ситуація також на Торецькому напрямку, де окупанти сім разів атакувати поблизу Шумів, Торецька і Нью-Йорка. Чотири боєзіткнення завершились, бойові дії тривають», – йдеться в зведенні.

Читайте також: «Буханкоцид» – це просто one love». Як ЗСУ стримують російські штурми біля Часового Яру

Командування повідомляє про інтенсивні російські атаки на Покровському напрямку: армія РФ здійснила там впродовж дня 48 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність зберігається біля Очеретиного, російські війська намагаються вклинитися в бойові порядки ЗСУ:

«29 атак українські захисники вже відбили, ще 19 боєзіткнень тривають. Ситуація складна. Сили оборони докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину нашої території».

Генштаб налічує 13 «безуспішних» російських штурмів на Курахівському напрямку: загарбники намагалися просунутися біля Красногорівки, Георгіївки, Побєди, Парасковіївки та Костянтинівки.

«На Придніпровському напрямку окупанти не полишають спроб вибити Сили оборони з позицій на лівобережжі Дніпра. Всі шість атак російських окупантів зазнали невдачі», – йдеться в зведенні.

Читайте також: Проти танків і живої сили: як будують фортифікації під час війни та хто перевіряє куди ідуть гроші

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 17 червня заявив, що основні зусилля противник продовжує зосереджувати на Покровському напрямку, де сконцентрована більшість його ударних бригад і полків. За його словами, на Куп'янському, Покровському, Курахівському, Времівському оперативних напрямках проводять активні наступальні дії різної інтенсивності.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) 9 червня зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі вшанують ...

КОМЕНТАРІ