Парламентська ТСК перевірить фортифікації на кордоні з Білоруссю – Цимбалюк

Парламентська ТСК перевірить фортифікації на кордоні з Білоруссю – Цимбалюк

21.06.24 13:36 0 46
Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради з питань використання коштів держбюджету України, спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на лінії зіткнення, перевірить будівництво фортифікацій на кордоні з Білоруссю. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) заявив заступник голови ТСК, народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

«У наших планах здійснювати перевірку фортифікації, які будувалися на кордонах з державою Білорусь. Це Волинська, Рівненська, Житомирська Київська області. І там далі пішла Сумська. Тобто ми там теж будемо перевіряти», – каже Цимбалюк.

Найближчим часом, за його словами, члени ТСК поспілкуються з начальником Харківської ОВА щодо фортифікацій на Харківщині – це один з регіонів, де є зауваження до будівництва фортифікацій, і у зв'язку з чим парламент і створив ТСК.

«Те, що наявне, у нас не тільки Харківщина, тривожні сигнали є у нас з інших областей.І наше завдання перевірити ту інформацію і встановити істину. Де вона підтверджується, тоді жорстко реагувати, а де це неточна інформація, її спростувати.Тому що дуже чутлива тема, і ми прекрасно усвідомлюємо, що більшість цих матеріалів мають ступінь обмеженої державної таємниці. Щоб цю інформацію, яку озвучують члени ТСК, не була використана ворогом», – зазначив Цимбалюк.

Він зауважив, що перша лінія фортифікацій будувалась військовими, а друга, третя – цивільними підрядними організаціями, з представниками яких зараз спілкуються депутати.

«Військові для цього надавали, як вони кажуть, альбоми. Тобто карти і технічну документацію для будівництва цих непростих споруд. Ми плануємо залучати експертів щодо реальної оцінки вартості як матеріалів, де ціна на один будівельний матеріал коливається інколи в рази, так і виконання робіт. Розуміючи про ризики, які все-таки були в тих людей, які виконували ці роботи», – сказав Цимбалюк, додавши, що роботи і на продовжуються.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі співчуття ...
Наступна новина: Правоохоронці затримали ...

КОМЕНТАРІ