Генштаб: армія Росії «значно активізувала зусилля» на Краматорському напрямку,ситуація напружена

Генштаб: армія Росії «значно активізувала зусилля» на Краматорському напрямку,ситуація напружена

21.06.24 14:03 0 45
Від початку доби 19 червня на фронті зафіксували 122 бойових зіткнення, повідомив Гереальний штаб Збройних сил України у зведенні на 22 годину в середу.

Зокрема, російські війська шість разів безуспішно атакували в районах Липців та Вовчанська на Харківщині. На Куп'янському напрямку було 11 спроб російських військ відтіснити Сили оборони із позицій, тривають три бойових зіткнення біля Степової Новоселівки.

ЗСУ також відбили 14 із 15 атак на Лиманському напрямку, втрат позицій «не допущено».

«Значно активізував свої зусилля агресор на Краматорському напрямку. За підтримки авіації російські окупанти 17 разів штурмували позиції наших захисників з району Бахмута. Бої точилися поблизу Богданівки, Калинівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Ситуація напружена. 12 ворожих атак українськими військовими відбито, ще п'ять боєзіткнень тривають. Сили оборони докладають максимум зусиль щодо стримування противника на зазначеному напрямку», – йдеться в зведенні.

Читайте також: Костін: в Україні розслідують 28 справ про вбивства 62 українських полонених військовими РФ

Українські війська відбили чотири атаки на Торецькому напрямку, ще два боєзіткнення тривають.

На Покровському напрямку зберігається висока активність російських військ, кількість сутичок зросла до 43:

«За підтримки усіх наявних засобів вогневого ураження (авіації, артилерії, озброєння бойових машин, ударних БпЛА, FPV-дронів та стрілецької зброї) загарбники продовжують натиск на бойові порядки захисників України поблизу Олександрополя, Новоолександрівки, Калинового, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Карлівки. Нашими воїнами відбито 31 ворожу атаку. 12 бойових зіткнень ще продовжуються».

Також, поміж іншого, Генштаб повідомляє про п'ять безуспішних російських штурмів на Придніпровському напрямку. За даними командування, втрат позицій не допущено.

У ніч проти 19 червня проєкт DeepState повідомив про прорив оборони ЗСУ біля Північного на схід від Торецька. Судячи з карти бойових дій проєкту, до міської межі армії Росії залишається близько 4 кілометрів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 216 тернополян отримають ...
Наступна новина: Ще 39 тернопільських ...

КОМЕНТАРІ